Weekmenu #9 mei

Mei was de maand waarin ik probéérde om terug vaker vers te koken. Het vegetarische schoot er een beetje bij in, want we landen op een schaamtelijke 6 maaltijden zonder vlees of vis, en plantaardig kwam één keer (en dan nog toevallig) aan bod. Ik ben wél blij dat de hoeveelheid pizza werd teruggedrongen en dat we maar twee keer naar het frietkot gingen. Dat ik vaker met de fiets ging zat daar ook voor iets tussen, want dan moet er al veel meer moeite worden gedaan om daarna nog in de auto te stappen en naar het frietkot te rijden, en we zijn nog steeds lui.

tomatensoep met balletjes
Tomatensoep met balletjes en véél groentjes.

Weekmenu mei week 1

  • kaasfondue (komen eten bij vrienden). Oh boy. Veel te lang geleden. En lekkerrr.
  • puree van wortel, zoete aardappel en broccoli met spekblokjes
  • tomatensoep met balletjes en gewonnen brood bij mijn grootouders
  • pizza 4 formaggi
  • frietkot
  • mijn favoriete tomatensoep met groentestukjes – allemaal groentjes uit de tuin van vorig jaar – en balletjes
  • kaasschotel op het verjaardagsfeestje van mijn neefje
restaurant Beaune
Zevengangenmenu in Beaune. Spot de asperge.

Weekmenu mei week 2

  • tortelloni met tomatensaus en spek
  • restje van gisteren
  • uit eten bij Coeur de Blé in Verdun: een hamburger met frietjes
  • pasta met tomatensaus, ajuin en geitenkaas
  • zevengangenmenu (*slik*) bij Le Jardin des Remparts in Beaune
  • uit eten bij Ecrit’Vin in Beaune
  • pizza mozzarella

Weekmenu mei week 3

  • rijst met fishsticks en tomatenbechamelsaus
  • rode kool met kippenhamburger en aardappelpuree
  • vidésaus met frietjes van rode biet (uit de diepvries) en zoete aardappel
  • restjesavond: linzenpasta met rode pesto, spekblokjes, courgette (uit de diepvries) en rode ajuin
  • uit eten bij Het Spaans Dak in Leuven
  • verjaardagsfeestje van mijn tante met allerlei hapjes en sandwiches
  • pitabroodjes met gyros van de kip van deeleenkoe.be met feta, sla, tomaatjes en cocktailsaus
barbecue
BBQ in ’t park.

Weekmenu mei week 4

  • Pasta P: tortelloni gevuld met spinazie en ricotta (uit een pakske hé) met een stevig tomatensausje en Parmezaanse kaas
  • verschillende soorten zelfgemaakte pizza’s in het Ouderlijk Huis
  • pastinaakwortelsoep (uit de diepvries) met een ovenbroodje
  • frietjes van ’t frietkot
  • komen eten bij vrienden: barbecue in ’t park
  • essenza di asparagi: spaghetti met asperges, Parmezaanse kaas en peterselie (recept uit Honger!)
  • boefdag met Lord Of The Rings
La Frasca Leuven
Lekker eten in Leuven.

Weekmenu mei week 5

  • wraps met rul gebakken gehakt, rode ui, tomatenpuree en feta (het moest rap gaan want het was te warm om te koken)
  • quasi goreng: rijst met zoetzure saus, ananas, en paprika & bonen uit den hof van vorig jaar
  • slaatje met veldsla, mango, croutonnekes, kippenblokjes, kerstomaat en avocado
  • hapjes bij La Frasca in Leuven
  • pizza met salami (nomnomnom)
  • gegrilde zalm met puree en bearnaisesaus (op restaurant in Oostende)
  • een halve zak chips uit lamlendigheid en omdat de lunch redelijk laat viel
brunch Oostende
Brunchke aan zee.

Wat voor lekkers at jij zoal?

9 Comments

  1. De toppers blijven hier sowieso pasta met heel veel verse groentjes en wraps met overschotjes. Vanavond leftovers van de teampicknick van mijn lief en zijn collega’s. Als er overschot is, that is :)

  2. Ik heb voor ’s middags een paar lekkere slaatjes gemaakt, onder andere couscous met rode kool en avocado maar kookte eigenlijk ook niet veel. Terug aan het werken en ik heb (veel) tijd nodig om te wennen aan dat nieuwe ritme.

    1. Leen

      Dat kan ik verstaan. Ik ga eind volgende week voor het eerst eens een maaltijdbox uittesten; eens zien of ik het dan wél kan opbrengen na een lange werkdag nog te gaan koken.

  3. Haha, die opmerking bij die tortelloni “uit een pakske he” :-) Zouden er mensen zijn die dat zelf klaarmaken, vraag ik mij af?
    En vaker vers koken, dat is hier ook een hele tijd een probleem geweest. Ik ben er nog niet, maar ’t gaat al iets beter (al komt er nog te vaak pizza op tafel en kus ik mijn pollekes dat er hier geen frietkoten bestaan…)

    1. Leen

      My god nee, een leven zonder frietkoten… dat kan zo toch eens smaken zo. Anderzijds als ik dat moet afgeven in ruil voor bergen elke dag – waar kan ik tekenen? :-D

      1. Haha, gelukkig eet ik niet zo graag frietjes, dat helpt. Al liever dan vroeger, toen ik ze helemaal niet lustte, maar als ik in België ben, eet ik het liefst een Bicky Burger, dat kennen ze nergens anders :-)
        Hoe dan ook zijn bergen duusd keer beter dan frietjes of Bicky Burgers, wat mij betreft ;-)

    1. Leen

      Ik mag van het lief gerechten niet meer met een bestaande naam benoemen omdat ik er altijd een draai aangeef (die hem meestal ook niet aanstaat). Hij is nogal gehecht aan de brol nasi goreng van bij de Chinees, zie je… :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *