Weekmenu #6 februari

We zijn begonnen aan een diepvriesoffensief – een poging om de ettelijke kilo’s oogst uit de tuin van vorig jaar erdoor te draaien, nu het nieuwe seizoen voor de deur staat. Niet verschieten als er dus de komende weken heel wat gerechten zónder seizoensgroenten op onze weekmenu verschijnen.

We aten elf keer vegetarisch en twee keer volledig plantaardig, wat nét niet de helft is van de maand is.

Het kookboek van de maand was overduidelijk Honger! van Mme Zsazsa, dat ik intussen in deze blogpost de hemel in prees.

Weekmenu februari week 1

  • vastendag: havermoutpap met fruit, en erwtensoep.
  • risotto met geroosterde pompoen en gebakken champignons.
  • ‘frikadellen met krieken’ ofte gehaktballetjes met krieken (verse uit de diepvries voor mij, en die uit een pot voor het lief).
  • vastendag: havermoutpap met fruit, en pompoensoep.
  • frietjes van ’t frietkot omdat het al zo lang geleden was.
  • de chipsschotel van Mme. Zsazsa (recept uit Honger!): tortillachips, gemalen kaas, zure room en een tomatensausje met paprika en courgette (uit de diepvries). To die for mannekes.
  • pasta met geroosterde courgetteblokjes (ook weer uit de diepvries – heb ik al gezegd dat er nog heel véél courgette in de diepvries zit?), spekblokjes, zachte geitenkaas en rode ui.
weekmenu
Onder de chips zitten nog best wel wat groentjes verstopt, kzweerhetu.

Weekmenu februari week 2

  • rijst met fishsticks
  • pannenkoeken in Het Ouderlijk Huis voor ‘vetten dinsdag’
  • puree van pastinaak en prei met rundsburger en kippenburger
  • komen eten bij vrienden: pulled beef met wraps of taco’s, zure room, tomaatjes en kaas (naar dit recept)
  • entrecôte met frietjes van rode biet (uit de tuin), pastinaak en zoete aardappel
  • winterlasagne met geroosterde pompoen, gebakken champignons, blauwe kaas en mozzarella, en gestoofd witloof en spinazie (recept uit Honger!, p71)
  • restje van gisteren
weekmenu
Pasta met courgetteblokjes. Zei ik al dat er nog wel een kilo of tien aan courgetteblokjes in de diepvrees steekt?

Weekmenu februari week 3

  • spaghettisaus met squetti (restjes uit de diepvries)
  • risotto op rozen, met bloemkool (uit de tuin), knolselder en pastinaak (recept uit Honger!, p124)
  • biryani, een ovenschotel met wortelen, erwten, patatten en rijst, met een sausje van Griekse yoghurt en mango (recept uit Honger!, p138)
  • uit eten met de schoonfamilie bij La Divina Commedia: voorgerecht met burrata en romanesco, hoofdgerecht tortelloni gevuld met pompoen
  • puree van knolselder en pastinaak met hamburgers
  • pasta met venkel (uit de tuin) & citroen (recept uit Honger!, p59)
weekmenu
Pasta met venkel. Ik plant komend seizoen mijn tuin vól met venkel, ’t is beslist.

Weekmenu februari week 4

  • diepvriespizza
  • frietjes van het frietkot
  • komen eten: chili sin carne met guacamole, Doritos, zure room en mangosalsa (recept uit Honger!, p220)
  • restjesdag: kipblokjes met tomatensaus en courgette, zure room, mangosalsa en gemalen kaas
  • weeral pizza – het was duidelijk niet zo’n goede week
  • rode kool met gehaktballetjes en zelfgemaakte appelmoes
  • spaghetti met tonijn, courgette (uit de diepvries) en wortel met tomatensaus (door het lief!)
weekmenu
Rode kool met appelspijs en gehaktballetjes. Need I say more?

En wat at jij dat megalekker was?

7 Comments

    1. Leen

      Dat probleem heb ik ook…. Bij het maken van mijn weekmenu probeer ik altijd éérst te kijken naar wat er uit de diepvries moet, maar soms zijn nieuwe receptjes, met uiteraard totaal andere ingrediënten, zoveel interessanter!

  1. Ik heb deze week een luiwijvenmenu gehad met bijna elke dag een uit de diepvries kant en klaar gerecht. Je kent dat wel, restjes voor 1 man die ingevroren worden en vervolgens te lang blijven zitten.
    Het moest wel wegens diepvries te vol en amper nog een pot in de kast om iets in te doen.

  2. Nu wij eindelijk verhuisd zijn, spendeer ik weer wat meer tijd aan koken. And I love it!! Mijn favorieten van de afgelopen week:
    ♡ Veldsla en rauw witloof met gebakken appeltjes, wokblokjes en gebakken geitenkaas
    ♡ Party potatoes (aardappelpartjes met kruiden en wat kokosolie in de oven gebakken) met een grote salade en een veggie burger
    Vanavond staat er vegan shepherds pie op het menu (recept van food tube) en vanaf volgende week nieuwe dingen proberen met Marley Spoon!

    1. Leen

      Damn, dat klinkt allemaal alsof het recht uit een boekske komt, zo lekker! Ben trouwens benieuwd naar je bevinden van Marley Spoon, want ik kom daar dikwijls reclame van tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *