Weekmenu #4 december

Een beetje een bizarre maand, met de overvloed van de feestdagen, de bijna ascetische levensstijl van week 3 toen een accute aanval van buikgriep me vloerde en verder maar wat aanmodderen met afhaaleten en hier en daar zowaar een gezond gerecht.

weekmenu december
Quasi goreng met broccoli, prei, erwtjes en zoetzure saus met ananas.

Weekmenu week 1

  • rode & witte kool (uit de tuin) met appeltjes, een veel te zuur veenbessensausje en een hamburger
  • komen eten & Star Wars bij vrienden: pizzaaa
  • gnocci met tomatensaus en blauwe schimmelkaas (en normaal champignons, maar die was ik vergeten)
  • diepvriespizza
  • frieten van ’t frietkot
  • quasi goreng met broccoli, prei, erwtjes en zoetzure saus met ananas
  • restje van gisteren
weekmenu december
Gevulde spaghettipompoen.

Weekmenu week 2

  • champignonsoep met room (uit de diepvries, volgens dit recept)
  • uit eten bij Osteria Michele (carpaccio met blauwe kaas, en tomatensaus met ravioli gevuld met kreeft)
  • rode kool met appeltjes en gehakt
  • frietjes van ’t frituur
  • sandwichkes
  • gevulde spaghettipompoen (recept komt binnenkort online!)
weekmenu december
Geroosterde bloemkool met kikkererwten, pitabroodjes en yoghurtsaus.

Weekmenu  week 3

  • beetje bouillon na een dag niks
  • beetje toast met confituur, en bouillon
  • beetje toast met confituur, bouillon, en rijst
  • kerstreceptie op ’t werk: vijf chipjes, een glas cava en twee hapjes taart
  • geroosterde bloemkool met kikkererwten, pitabroodjes en yoghurtsaus (Honger van Mme Zsa Zsa p215)
  • restje van de dag voordien
  • Kerstavond: hapjes, paté met vruchtenconfituur, knolseldersoep met appel en geroosterde hazelnoten, hertengebraad met peer, een gorgonzolasausje en kroketjes, en het dessert sloeg ik over.
weekmenu december
De ongeëvenaarde chocomousse van oma.

Weekmenu week 4

  • Kerstdag: ’s middags een kaasschotel en ’s avonds hapjes, een slaatje met zalm en zelfgemaakte mayonaise, tomatensoep met balletjes, zelfgemaakte kroketten met asperges en/of spinazie-andijvie en kalkoen, chocomousse (of Russisch ei voor de liefhebbers) en bananentaart.
  • Tweede Kerstdag: gourmet gevolgd door ijs met chocoladesaus
  • snoep en koekjes…
  • restje van de gourmet
  • gnocchi met prei volgens het recept van Mme Zsazsa (Honger p78)
  • rumsteak met frietjes van pastinaak en zoete aardappel
  • oudjaar: hapjes, buffet en dessertenbuffet

En hoe zag uw feestdagmenu eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *