Weekmenu #3: november

Omwille van Easy Vegan November maak ik deze maand een onderscheid tussen vegetarische en volledig plantaardige gerechten. Dankzij deze challenge en de weekmenu’s van EVA vzw kon ik heel wat experimenteren in de keuken en er zijn enkele gerechtjes die in het vaste weekmenuplan werden opgenomen.

weekmenu
Pompoencurry met kikkererwten en paprika.

Weekmenu week 1

 • overschot van de kaasschotel, met brood en druiven
 • ovenschotel met rode kool, gehakt, puree en appeltjes
 • filet pur met groentefrietjes van rode biet en zoete aardappel
 • champignonsoep met room en gebakken champignons (recept)
 • romige spaghetti met avocado en paddenstoelen volgens dit recept, maar ik verving de pasta door sobanoodles en vergat de pijnboompitten. Zonder de in deze tijd van het jaar niet zo lekkere kerstomaatjes was het gerechtje ook al prima geweest. De avocadopuree was lekker pittig met de look erin.
 • pompoencurry volgens dit recept, waarbij ik de erwtjes en de spinazie (die ik niet direct vond in de winkel) verving door paprika’s die ik kreeg uit de serre van een collega en een dubbele portie pompoen. Yummie!
 • pompoenragout volgens dit recept, met puree in plaats van polenta want polenta dat is feitelijk maïsmeel, las ik, en dan klinken onbewerkte patatjes uit de tuin eerlijk gezegd beter. Het was de eerste keer dat ik pompoen probeerde in combinatie met kaneel en amai, zo lekker. Dit gaat dus zeker nog eens op tafel verschijnen.
weekmenu
Tapas in Sevilla, cause, what else?

Weekmenu week 2

 • ovenschotel met tofugehakt, tomaat en champignons volgens dit recept, maar de selder verving ik door boontjes uit de moestuin (enfin, uit de diepvries) want ik heb een hekel aan selder schillen, en de polenta door puree van patatjes uit de tuin, want die moeten op.
 • Sevilla: tapas (hoewel we laat aankwamen in de stad en enkel iets gingen drinken en toen één tapa’ke eten en voor we het wisten werd er ook nog een chocoladedessert bijgeduwd)
 • Sevilla: tapas
 • Sevilla: tapas
 • Sevilla: tapas
 • Sevilla: tapas
 • linzenpasta met spaghettisaus (uit de diepvries)
weekmenu
Slaatje met gebakken pompoen en geroosterde kikkererwten.

Weekmenu week 3

 • hutsepot met kip, kokos en allerlei tuingroentjes (uit de diepvries)
 • winters slaatje met spinazie, kikkererwten, pompoen en granaatappel volgens dit recept; ik liet de avocado’s eruit omdat die volgens mij geen meerwaarde hebben voor dit gerecht. Een superlekker slaatje dat zeker nog eens op ons bord gaat verschijnen.
 • pizza bolognese uit de diepvries – ik had soep voorzien, maar had daar totaal geen zin in en dan was dit het snelste alternatief.
 • mac & cheese volgens dit recept, maar erwtjes uit blik en gebakken shiitakes eraan toegevoegd om toch wat meer beet te hebben. De combinatie van pasta (wat ik sowieso al erg weinig eet) en een ‘sausje’ op basis van aardappel en cashewnoten was voor mij veel te zwaar.
 • frietjes met een Bickyburger van het frietkot – ik voelde me helemaal niet zo goed na een paar dagen afkicken van suiker en van deze vettige maaltijd knapte mijn maag helemaal op.
 • witloofpompoentaart volgens dit recept. Erg lekker maar de volgende keer laat ik de dadels weg; die maken het voor mij te zoet. Opnieuw een redelijk zwaar gerecht door de combinatie deeg-room-pompoen. Ik maakte het deeg trouwens niet zelf maar kocht kant-en-klaar vegan pizzadeeg in de biowinkel.
 • restje van gisteren.
weekmenu
Witloofpompoentaart voor uw grauwe herfstavonden.

Weekmenu week 4

 • ovenschotel met wortelpreipuree (met patatjes uit den hof!), gehakt & tofugehakt en gebakken champignons. Herfst op een bord! En de vrienden die kwamen eten, hebben niks gemerkt van de tofu. ’t Was lekker, da’s wat telt. En het recept vind je hier.
 • spaghettisaus (uit de diepvries) met linzenpasta. Zonder kaas helaas, maar mét gehakt.
 • filet pur met geroosterde zoete aardappel en pastinaak
 • frietjes met een Bickyburger en kaaskroket van het frietkot
 • driegangenmenu bij restaurant Zarza
 • stoofpotje van groentjes uit de tuin, met rijst
 • Pasta P: het lievelingsgerecht van het lief, klaargemaakt door het lief. Pasta met tomatenblokjes-uit-blik, flink afgekruid, en Parmezaanse kaas erbij.
weekmenu
Risotto met champignons en knolselder.

Weekmenu week 5

 • pizza bolognese en ik heb een legitiem excuus hiervoor: we zouden pita eten want volgens mijn diepvrieslijst zat er nog een portie pitavlees in de vriezer maar, kendet, dan zoekt ge heel uw diepvries af en niet te vinden hé, en dan is het even paniek ten huize van, want op een lege maag kan ik niet nadenken, en dus werd er beslist om over te gaan op diepvriespizza. Ja. Zo snel kan dat soms gaan.
 • butternutsoep met een lepeltje verse geitenkaas. Het recept komt er binnenkort aan…
 • stoofpotje van pompoen, gehakt, tomatensaus en spruitjes. Njommie! Ik plaats het recept heel snel online zodat jullie kunnen meegenieten!
 • frieten van ’t frietkot. Stond niet op de planning, nee, want: goeie voornemens. Maar ik was zó ontmoedigd door de aanhoudende rugpijn na een kort looprondje dat ik het efkes allemaal niet meer zag zitten.
 • risotto met Parmezaanse kaas, gebakken champignons en geroosterde knolselder. Het recept komt binnenkort online.
 • restje van gisteren
 • De Ouders en De Zus kwamen eten en ik maakte mijn intussen favoriete herfstovenschotel klaar: gehakt, gebakken champignons, puree van prei en wortel. (recept) Dessert: appelcrumbletaart van Françoise.

Wat was jouw lievelingsgerecht van de afgelopen maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.