Voor u getest: plantje.nl, dé webshop voor een #crazyplantlady

Webshop plantje.nl: de naam

Ik viel op deze webshop omwille van de naam, ik ga daar eerlijk in zijn. Het woord ‘plantje’ alleen al doet mij een beetje dansen vanbinnen. Ze hadden hem net zo goed ‘planten’ kunnen noemen, en dat had niet zo tof geklonken, wel?

De producten

Uiteraard verkoopt plantje.nl planten: zowel kamerplanten als tuinplanten. Ik had de site al een tijdje op het oog. en maakte een nog redelijk bescheiden verlanglijstje met plantjes die ik erg graag wou toevoegen aan mijn collectie. Toen een collega bij ons zou vertrekken, een mede-calathea-fan, besloot ik de gelegenheid te benutten om de verzendingskosten te omzeilen en niet alleen voor haar een plant te bestellen – deze beauty, die helaas te groot is voor mijn reeds overvolle huis – en ineens voor mij ook een stuk of drie.
plantje.nl biedt voordeelpakketten aan en daarom ging ik voor de combinatie van een begonia maculata (ofte stippelplant) en een calathea amabilis. De reden dat ik per se plantjes had willen bestellen, was de alocasia zebrina. Sinds ik die ergens had gezien, kreeg ik hem niet meer uit mijn hoofd, en de site bood gelukkig een klein exemplaar aan.
Totaal van het winkelmandje voor vier planten: 53,85 euro.

alocasia zebrina kamerplantcalathea amabilis kamerplantbegonia maculata

De levering

plantje.nl levert niet ‘de volgende dag’. Wanneer je ten laatste maandagochtend bestelt, wordt je bestelling de donderdag daarop geleverd. Normaal ontvang je een track & trace code maar toen ik die niet kreeg en half in paniek de klantendienst mailde, kreeg ik supersnel een geruststellend bericht terug: mijn plantjes waren onderweg! Inderdaad stond er ’s namiddags een doos van een meter twintig meter hoog op de stoep. De vier planten stonden gezellig en stevig in de doos, ieder nog apart verpakt en met tape aan de doos bevestigd. Er was nog geen blaadje omgeplooid.

webshop plantje.nl

Het resultaat

De plantjes staan nu enkele weken in huis en ze leven nog, alledrie. Verbazingwekkend gezien het hoogte sterftecijfer van de laatste weken (ahum, zei iemand “groene vingers”?). Natuurlijk heeft de ene meer aanpassingstijd nodig dan de andere; de begonia vooral, van wie de jongste blaadjes verdroogden en afvielen. De calathea lijkt mijn leeshoekje wel tof te vinden, anders.

calathea amabilisDe alocasia, ons Sabrina, is geen makkelijke plant: ze mag geen kraantjeswater want kalk, het water moet bovendien op kamertemparatuur zijn want gevoelige wortels, ze mag niet te koud staan, moet regelmatig worden besproeid en heeft veel licht nodig. De randjes van de bladeren worden makkelijk bruin maar daar tegenover staat dat ze op één week tijd een volledig nieuw blad kweekte.

alocasia zebrina

Ziet ze eens genieten van ’t zonnetje!

crazyplantlady

O en tot slot een familiefoto van de calathea’s, al gaat het niet goed met Elvis, dat moet gezegd: gele bladeren, bruine randen, te weinig water, te veel kalk misschien, te donker, te licht? Maar toch, fijn om hen alle vier – Elvis de calathea zebrina, Lola de calathea ornata met haar roze nagellak en de twee newbies waarvan de triostar, met roze en witte mèshes, toch ook wel één van mijn favorietjes is – eventjes bij elkaar te zien na hun wekelijkse douchebeurt.

calathea verschillende soorten

Kocht jij al eens planten online? Wat is jouw favoriete plant in huis?

9 Comments

 1. Ik heb (nog) geen planten online besteld, maar heb bij dezelfde winkel ook al wel een verlanglijstje aangelegd :-) ’t Is dus eigenlijk gewoon een kwestie van kijken wanneer ik de volgende keer naar België ga én met welk transportmiddel (want die plantjes 11u op een warme bus zetten, dat ga ik ze niet aandoen) voor het zover is ;-)

  Mooie keuzes alleszins die je maakte! Die zebraplant is supermooi; wist wel niet dat dat zo’n moeilijk geval qua verzorging is. En ik duim voor Elvis! :-)

  1. Leen

   Alocasia’s (olifantsoor) zijn veeleisende planten ja. Ik heb ook een gewone (zonder zebra), een mini, die was halfdood eer hij het ineens wel naar z’n zin kreeg nadat ik had gelezen waar ik hem moest zetten :p

 2. Ik had die site ook gezien want ik ben op zoek naar de calathea crocata online. Ik heb die gekocht om thuis te testen hoe gaat hij tegen ‘minder’ verzorging kan. Ik geef hem 1x per week water, hij staat niet in het grootste licht en doet het goed. Hij heeft prachtige orange bloemen die ongeveer 2 maanden per jaar bloeien.
  Om maar te zeggen dat ik planten zoek om op het werk te zetten.
  Maar hij kost op plantje 13,95 voor dezelfde diameter als ik heb staan en ik heb hem 8,5 betaald in de interflower in Lokeren.
  Voor het werk maakt het niet zo heel veel uit, de prijs, maar het viel me wel op.
  Ik ben wel content dat je hem hebt getest.

 3. Een webshop met plantjes, zalig! Ik moet dringend eens beginnen aan een kamerplantenverlanglijst. Er bestaan zo veel mooie exemplaren! Ik zou heel graag een Monstera hebben, en nog tientallen andere soorten ook. Maar helaas eet de kat des huizes de meeste van mijn plantjes op, waardoor de meeste dan ook heel hoog staan, of in kamers waar hij niet kan komen. Dat is dan vb. de slaapkamer, maar dat is ook weer niet ideaal want daar is het dan weer minder warm.
  Bedankt voor de tip, ik ga het onthouden!

  1. Leen

   Mijn lijst is nog laaaang… alleen heb ik niet veel plek meer in huis, toch niet voor grotere planten, erg jammer! En met een kat in huis kan ik me voorstellen dat het moeilijk is om planten levend te houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *