Uitdagingen 2017: update #1

Screen Shot 2017-03-01 at 14.11.12

Het jaar is intussen voor één vierde voorbij. (WATTE? En gisteren was het nog Kerstmis!) Ja echt. De tijd vliegt. En ik moet toegeven, ik was mijn lijst met ‘goede voornemens’ oftewel mijn plannen voor 2017 een klein beetje uit het oog verloren. Vandaar dat ik een driemaandelijkse update had ingepland: mijn voorzienend oog wist dat ik af en toe een opfrisbeurt zou kunnen gebruiken.

Zodus: een eerste update van de dingen waarmee ik bezig ben, of die – wie weet – al werden afgerond!

5. Trailrunnen

Ik was keigoed bezig. Zou meedoen aan de Meerdaelwoud Trail, maar ik begon in januari te kampen met rugproblemen en wilde op mijn eigen tempo opbouwen, zonder druk van een ‘wedstrijd’. Ik liep een paar keer 9km en genoot daarvan met volle teugen, ik liep zelfs een paar keer van ’t werk naar huis om toch maar aan de nodige kilometers op een week te raken, maar in februari-maart ging het meer en meer bergaf: de rugproblemen bleven en ik had ook steeds minder fut voor de zware fysieke inspanning. Halverwege maart viel ik bijna flauw tijdens een loopsessie van ocharme 5km en kwam het verdict: B12-tekort, waardoor zware fysieke inspanningen, zoals lopen, voorlopig uit den boze zijn. Ge kunt begrijpen dat ik mijn kas aan ’t opfretten ben want na een jaar sukkelen met knieën en start to run, was ik zó blij om aan die 9km te zitten, en nu ben ik bang dat, wanneer ik eindelijk weer zal kunnen lopen, ik van 0 zal moeten herbeginnen.
Maar kom, ik ga stoppen met zagen, op mijn tanden bijten en we zien wel hoe het evolueert!

Screen Shot 2017-03-27 at 09.25.52

6. wandelen/lopen: 131/1000km

Er werd 81 km gelopen en 50 km gewandeld: een wandeling in januari in de Ardennen van 13km, een wandeling van 5km in februari omdat ik te moe was om te lopen, en in maart drie wandelingen in Méribel (FR) die me samen nog eens 32km opleverden.

7. Fietsen: 199/1200km

Het jaar begon lui met slechts 20km, maar in februari waren het er 103 en in maart 76km.

Screen Shot 2017-03-27 at 09.22.36

8. Een yogales volgen: done

In februari volgde ik een proefles hatha yoga, de rustigste vorm van yoga die er is, en ik zit nu in een lessenreeks die tot juni voortgaat. Daarna zal ik een postje schrijven over mijn ervaringen!

9. Receptjes voor gezonde tussendoortjes: 2/14

 1. Seizoensfruit met granola: blijft een toppertje. Momenteel is het appel en peer, en ik kijk al héél hard uit naar de eerste aardbeien.
 2. Speculaasdadelballetjes uit On the go van Rens Kroes, een superhandig kookboekje waarvan binnenkort nog een review volgt.

Screen Shot 2017-03-27 at 09.27.18

11. Boeken lezen: 16/52

Dankzij de sneeuwvakantie schoot de grafiek plots de hoogte in, maar intussen is het moestuinseizoen in alle hevigheid losgebarsten en doordat ik dikwijls moe ben, vind ik thuis zelden de concentratie om te lezen. Dus het zal niet zo snel blijven gaan, maar ik ben al zeer content met de boeken die passeerden (en waarvan je een review kan vinden in mijn Leeshutje).

Screen Shot 2017-03-27 at 09.25.12

12. Uitstapjes met het lief: 2/12

 1. Weekendje Parijs (februari), waarover u hier al kon lezen.
 2. Een dagje wandelen op sneeuwvakantie (maart), onder ons twee, waarover ik u vast nog meer zal vertellen.

P1000265

13. Stoppen met te veel

Dit is de meest cryptische uitdaging op de hele lijst en toen ik hem opschreef, had ik nog niets concreets in mijn hoofd, alleen dat ik meer rust en minder stress wou. Intussen heb ik al een eerste stap in de goede richting gezet, en daarover vertel ik later ook nog meer!

Wat ik nog niet deed: oude fotoalbums scannen, mijn boeken op kleur sorteren, dagboekschrijven (de chaos in mijn hoofd is té groot om neergepend te worden), ecoproductjes maken en een eigen logo ontwerpen (er wordt momenteel nochtans een interessante cursus aangeboden bij Tuttefrut, Ontwerp je eigen merk, maar het komende half jaar ligt mijn focus op de moestuin dus ik hoop dat de cursus in het najaar opnieuw aan bod komt; ik heb er alleszins alvast een YNAB-budget voor aangemaakt).

2017 blijft dus een jaar vol uitdagingen, en ik blijf er gewoon keihard voor gaan.

Wat deed jij al dit jaar? Maakte je goede voornemens en lukt het je ze uit te voeren?

 

 

3 Comments

 1. Keigoed bezig, vind ik! Super ook dat die yoga je niet alleen beviel, maar je nu ook een lessenreeks doet! Ik heb in het begin van het jaar veel yoga gedaan, maar ben nu weer wat stilgevallen; je doet mij goesting krijgen om vanavond nog eens op mijn matje te kruipen :-)
  En: ik hoop dat die loopproblemen ondertussen achter de rug zijn!

  1. Leen

   Zelf heb ik niet de discipline om zoiets op mijn eentje te doen… Spijtig genoeg is er nog maar één les en dan is de reeks gedaan. Pas in september begint een nieuwe!
   En het lopen ja euhm intussen zijn er andere problemen :-) en lukt het mij vooralsnog niet. Ik hoop na de zomer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *