Uit eten in Amsterdam: drie leuke adresjes

In november 2016 gingen we een weekendje op citytrip naar Amsterdam. We waren er intussen al een paar keer geweest en hadden als toerist dus wel gezien wat we moesten zien, zodat we ons nu konden focussen op wat écht telt tijdens een weekendje weg: genieten. Eten speelt voor ons daarbij een grooote rol.

In Amsterdam zijn ongeveer 3.000 restaurants en eens binnen de grachten zijn ze voornamelijk op toeristen gericht, dus dan kan je gerust uren ronddwalen op zoek naar een geschikt en vooral vrij tafeltje. Niet met mij want als ik honger heb, wil ik gewoon eten, zo simpel is het.
Gelukkig is er voor dit soort ongeduldige mensen Tripadvisor. Op de websites van de door ons geselecteerde restaurants was geen beschikbaarheid meer dus moesten we onze schroom overwinnen en opbellen, maar met succes, want zo konden we voor beide avonden nog een tafeltje bemachtigen.

Het lief koos voor vrijdag een Italiaan niet ver van het hotel: Casa Nostra, waar de kok nota bene zijn pasta voor het raam van de gelagzaal zat klaar te maken toen we er voorbij liepen. Jaaa, dan hoef je niet verder te zoeken wat mij betreft.
Als voorgerecht kozen we een soort tapas, met vanalles en nog wat, een overload aan eten feitelijk. Het lief bestelde pasta met paddenstoelen, ik ging voor de parmigiana-dinges met aubergine en courgette. Allebei superlekker! Voor dessert was er nadien geen plek meer…

Voor dag twee viel mijn oog direct op Le Bistrot des Alpes, met een Franse (Savoyardaanse?) kok achter het fornuis en met als specialiteit: kaasfondue. Omdat een mens anders enkel kaasfondue eet op skiverlof was het de ideale gelegenheid om al dat lekkers in een zeer Frans aandoende setting nog eens te gaan proeven.
De pot was veel te rap leeg; van kaasfondue zou ik kunnen blijven eten, al was de hoeveelheid volgens mijn maag zeker niet onvoldoende. De kaas was net goed gekruid (want dikwijls is hij op restaurant erg flauw gemaakt), en de serveuses supervriendelijk – en ze deden hun best om niet héél raar te kijken toen we om een appel vroegen, die ze helaas niet konden vinden, maar een shotje génépi voor bij het aangebakken kaaskorstje op het einde was ook al goed, mmmmmm.

O, en dan het ontbijt! Ik heb het niet zo op hotelontbijtbuffetten dus in plaats van in het hotel te ontbijten, wandelden we helemaal naar CT Coffee & Coconuts. Ik zag namelijk op hun webiste dat ze niet de gewone broodjes-en-koffiekoeken-toestanden hadden maar ook glutenvrije, lactosevrije en andere gezonde alternatieven, voor ieder wat wils! De eerste ochtend koos het lief ‘Le Croissant’ met kaas en tomaat en ham, en de tweede ‘Scrambled eggs avo’, zijnde een snee brood met o.a. een berg eitjes, olijven en avocado.

Copieus ontbijt in Amsterdam. Genoeg broodloze opties én overheerlijke granola! 👌💛 #ontbijt #breakfast #healthylife #healthybreakfast #gezondontbijt #oatmeal #havermout #kokosyoghurt #amsterdam #citytrip #ctcoffee #granola #gezondleve

Ik ging na lang twijfelen – want alles zag er zo lekker uit! – voor ‘CT’s granola’ met kokosyoghurt, wat zo lekker was dat ik het de tweede ochtend gewoon opnieuw bestelde. Qua drankjes heb ik enkel het versgeperst sinaasappelsap geprobeerd, en de tweede ochtend maakte ik de fout een soort milkshake te bestellen bij mijn granola en yoghurt, van havermoutmelk, pindakaas, cacao en wat er nog meer in zat, dat was superlekker (en ga ik zeker eens proberen na te maken thuis) maar eigenlijk bijna een ontbijt op zich.

En u? Wat is uw favoriete eetplekje in Amsterdam?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.