Recept: pastinaakwortelpuree met worst en véél mosterd

Ik eet dolgraag puree. In patatvorm, maar ook zonder patatten want: pastinaak heeft, eens gekookt en geplet, dezelfde structuur als aardappelen, en zelfs méér smaak.
Wat het specialer maakt, is dat pastinaak natuurlijk niet het ganse jaar te krijgen is – van een Belgisch veld, that is, want tegenwoordig kunnen ze dat natuurlijk importeren van aan de andere kant van de wereld – waardoor ik aan het einde van de zomer stond te trappelen na een half jaar ‘zonder’ om van de eerste oogst op de buurderij te kunnen proeven.

Wat er toch minstens om de twee weken op tafel komt, is pastinaakpuree, bij voorkeur met wortel.

puree

Ingrediënten

(2 personen)

  • 3 chipolataworsten
  • 500g pastinaak
  • 300g wortels
  • kruiden: nootmuskaat, peper
  • mosterd, véél mosterd

Bereiding

(30 minuten)

  • Schil de pastinaken en de wortels met een dunschiller en spoel ze af.
  • Breng een grote pot water aan de kook.
  • Snijd de groenten in blokjes, dat moet niet te klein zijn, het wordt achteraf toch allemaal geplet, maar zorg dat ze ongeveer even groot zijn zodat alles ongeveer even gaar is op hetzelfde moment.
  • Kook de groentjes gaar op zo’n 10 à 15 minuten.
  • Intussen bak je de worsten met wat boter (ghee, kokosolie, dat gaat allemaal).
  • Giet de groenten af, laat uitlekken, en plet ze dan tesamen met een eetlepel boter (ghee is hier ook uitermate geschikt voor).
  • Kruid af met nootmuskaat, peper en een eetlepel mosterd (of mosterd naar smaak, want de ene mosterd is scherper dan de andere).
  • Snijd de worst in stukjes en meng die mee onder de puree.

Zo, alweer een gerechtje om mee onder een dekentje in de zetel te kruipen. Enjoy!

Meer recepten voor een warme maaltijd vind je hier.

One Comment

  1. Goed dat ik hier ontdek dat de fermetisten van naam veranderd zijn, want ik ging daar ook eens werk van beginnen en sou het enorm spijtig gevonden hebben om hen niet meer terug te vinden. Spijtig wel, ik vond de naam fermetisten zo leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *