Parijs voor foodies: zes lekkere adresjes

In februari gingen we een weekendje naar Parijs. Gezien we de toeristische trekpleisters, en alles daartussen, de vorige keren voor een groot deel al hebben bewonderd, konden we ons deze keer focussen op wat wij belangrijk vinden: eten en drinken. Du vin, du pain… en een kaasplankske of twee, aub.

Parijs

Ontbijt

Het begint al van ’s morgens vroeg, eigenlijk. In Parijs is het de gewoonte om een croissantje te halen bij eender welke bar die je passeert, of bij één van de vele bakkertjes. Wij logeerden in Montmartre, omdat dat zo’n gezellige, levendige buurt is, en waar er voldoende bakkers en dus croissants te vinden zijn, voor de liefhebbers.
Vlak bij ons hotel stuitten we op het nog nieuwe La Compagnie du Café, waar men hun eigen koffie brandt. Hier kan je ontbijten, lunchen en een zoet vieruurtje komen kiezen. Wij gingen voor een croissant (ah ja) met een grote chai tea en mijn compagnon nog een kommetje fruit. Het ideale begin van een dagje Parijs…

Parijs, koffiebar

Parijs, ontbijt

Tussendoor

Op weg naar zogezegd dé straat voor foodies, Rue Montorgueil – wat in feite een teleurstellende aaneenschakeling bleek van fromageries, wijnwinkels en patisseries, gericht op toeristen – passeerden we langs Ijslandse sapjesbar Lemon. Hier kan je kiezen uit verrassende milkshakes (met een stuk of vier verschillende soorten melk), groente- en fruitsapjes of een combinatie van beide. Yum. Ik ging toch maar voor de eeuwige winnaar van wortel, gember en sinaasappel, lekker fris!

Parijs, smoothie Rue Montorgueil, Parijs

Rue Montorgueil, ParijsRue Montorgueil, Parijs

Lunch

Op een boogscheut van de Eiffeltoren vind je een typisch Franse brasserie, Le Malabar, waar je kan ontbijten, lunchen, cocktails drinken en ’s zondags ook brunchen. Het is piepklein en je zit bijna op de schoot van de Fransman aan het tafeltje naast u, en als je héél zeker wil zijn van een tafeltje, kan je best reserveren, want het is er constant druk, en o zo charmant. De kaart is beperkt maar tegelijk heel gevarieerd, van vlees tot vis en veggie. Het lief ging voor een steak tartaar met perfecte frietjes, ik hield het wat gezond met een salade van (iets te veel) quinoa, pompelmoes, avocado, feta en pompoenpitten, een verrassend lekkere combinatie.

Parijs, Le Malabar

Foodmarktjes

Op onopvallende binnenpleinen verschuilt zich af en toe een marktje. Op timeout.com vind je er heel wat, en wij passeerden eens bij Marché des Enfants Rouges, waar er eetkraampjes van verschillende nationaliteiten staan, en waar je ook verse vis en groenten kan kopen. In het eerste warme lentezonnetje zaten de mensen, ook weer bijna op elkanders schoot, aan kleine tafeltjes te eten.

ParijsParijsParijsParijs

Aperitief

Op weg naar Place des Vosges struikelden we over wijnbar La Chaise et Le Vin, gerund door een vriendelijk, ouder koppel dat behalve door hen geselecteerde (voornamelijk Franse) wijnen ook een lichte lunch serveert. En een planche mixte, met Franse kazen en charcuterie. Dat moet ge ons geen twee keer zeggen. We bleven er dus een tijdje plakken en dit is zonder overdrijven ons favorietste adresje in Parijs.

ParijsParijs

Diner

Het was intussen onze derde keer bij Aux Trois Petits Cochons en dit keer was het een beetje teleurstellend: op 45 minuten waren we (na een voor- en hoofdgerecht) alweer buiten, zo snel ging het vooruit. De gerechten waren duidelijk op voorhand klaargemaakt en terplekke opnieuw opgewarmd. De keuken is eenvoudige Franse kost, een goei stuk vlees, seizoensgroentjes erbij, dus je hebt wel lekker gegeten (en het is niet voor niets momenteel nummer 170 van de meer dan 14.000 restaurants in Parijs), maar voor een romantisch avondje uit zoek je beter een restaurant waar men geen twee of zelfs drie couverts op een avond hoopt te bereiken.

ParijsParijs

Overzichtskaartje

Plan je zelf een tripje Parijs binnenkort? Dan vind je hieronder een overzicht van de zes eetadresjes!

En wat is uw favoriete plekje in Parijs?

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.