Opgeruimd: de bibureau

Mijn favorietste kamer in huis is onze bibureau. De eerste jaren dat we hier woonden was dat voornamelijk opbergruimte; we hebben geen zolder of kelder dus hier kwamen het kerstgerief, oude stoelen, kleren voor spullenhulp, decoratie, fotoalbums en dergelijke terecht.
Goed, er stonden een paar boekenkasten met boeken, maar ik liep er hoogstens langs om wat rommel binnen te duwen, rommel te zoeken of tussen de rommel te stofzuigen.

Meer en meer rommel, minder en minder bib

Het lief begon de kamer te gebruiken om te studeren voor een certificaat dat hij wou behalen, en hij is er zo’n beetje blijven hangen. Met als gevolg: een berg afwas en afval erbij en geen mens die nog verder dan de tafel binnen raakte.

Dat zag er zo’n beetje zo uit:

Door de jaren heen werden ettelijke pogingen ondernomen om de boel op te ruimen. En dat lukte dan, voor efkes. De kamer werd heringericht, meermaals. We hebben zelfs een logé gehad, die een week lang op een opblaasmatras op de grond kampeerde en dan was er nog ruimte over.

Maar elke keer weer sloop de rommel van de rest van het huis daar naar binnen. “Jaja, we gooien dat ooit wel eens allemaal tesamen weg, als we voldoende bijeen hebben…” Kendet?

Het werd zo’n kamer waar absoluut nie-mand binnen mocht, en waarvoor we ons doodschaamden. 

De poetsvrouwvooruitzichten

Toen hakten we (eindelijk!) de knoop door: er zou een poetshulp komen. En die meneer of mevrouw gaat niet tussen en over en door de rommel kunnen poetsen. Dus de motivatie om de kamer eens deftig op te ruimen, was er plots. Eerst was ik van plan enkel de vloer vrij te maken. Maar plots waren we drie uur verder en was alles opgeruimd, afgestoft, gestofzuigd en tot slot gedweild.

Het resultaat

Ik ben apetrots op de metamorfose, en kan u bevestigen dat enkele weken later de kamer nog steeds als een heerlijk leesplekje aanvoelt in plaats van een stofkot.

Voor (en dit was eigenlijk een foto van toen het nog meeviel, want toen ik effectief ben beginnen opruimen, was er nauwelijks een vrije vloertegel):

Na:

In de open boekenkasten zitten voornamelijk boeken (ah ja), of toch degene die ik al heb gelezen. Verder zijn er kuisproducten voor de badkamer (die er immers vlak naast is en geen opbergruimte heeft), fotoalbums en wat prullen en dozen om de gaten op te vullen. Links in de hoek mijn leeszeteltje!

Voor:

Na:

We hebben een schuin plafond dat ik besloot op een goedkope maar efficiënte manier af te zetten met kleine boekenkasten en opbergdozen. In de ruimte achter de kasten liggen resten van tegels, onze extra stoelen en de frigobox – zaken die we niet vaak gebruiken maar die bereikbaar blijven want de opbergdozen kunnen makkelijk verschoven worden.

leeshoekje

Het zicht van uit mijn zeteltje. Ik zit hier graag, bij daglicht te lezen terwijl het lief op zijn laptop zit. Ieder z’n eigen hobby, en toch samen.

Wat is jouw favoriete plekje in huis?

11 Comments

  1. Dat ziet er echt een super gezellige kamer uit! Ik heb maar 1 slaapkamer, 1 badkamer en keuken, eetkamer en woonkamer zijn eigenlijk één groot geheel maar ik vind het gelukkig wel gezellig :)

  2. Waow, mooie plek waar je veel kwijt kan! Ik dacht hier om de slaapkamer aan te slaan van de bonusdochter die hier niet meer woont, maar helaas, haar broer was me voor! Het ligt er nu vol met gerief van zijn hobby, airsoft. Precies een wapenarsenaal nu.

  3. Wauw, echt proper gedaan! Zo komt de kamer inderdaad veel beter tot haar recht. Nu het nog zo houden, al lijkt jullie dat voorlopig ook prima te lukken. Ik heb nog niet echt een favoriet plekje in ons nieuwe huis. Onze bureau is dan ook nog altijd een stort en de tweede slaapkamer zou ook veel gezelliger ingericht kunnen worden. Er is dus nog veel werk aan :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.