Op vakantie naar Nieverance: een staycation in september

In september waren het lief en ik allebei een weekje thuis. Normaal zouden we enkele dagen naar de Eifel gaan, maar we hebben dit jaar al elke verlofdag aan reizen gespendeerd – Parijs, sneeuwvakantie, Champagnestreek, Italië, Londen – en ik kon wel wat rust gebruiken, dus besloten we “naar Nieverance” te gaan gelijk ze dat zo schoon zeggen bij ons.
Op het programma: veel lezen, tv kijken, bloggen, kortom zetelhangen, maar ook een boswandeling, lopen, en uit eten gaan.

restaurant Zarza

Gegeten

Dat laatste puntje was alvast geen probleem: vrijdagavond na het werk schoven we meteen de beentjes onder tafel bij wijnbistro Convento, om onze vakantie goed in te zetten. Hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht, lekkere champagne en bijpassende wijn… Een geslaagde avond.

Op mijn verjaardag gingen we eten bij Zarza, sinds kort mijn favoriet in Leuven. Omwille van de iets hogere prijsklasse komen we er enkel voor speciale gelegenheden (en het inzetten van mijn tweeëndertigste levensjaar hoort daar wel bij, vind ik). Ik nam het viergangenmenu met vis, het lief dat met vlees, en we hebben allebei gesmuld!

Verder werd er zeer weinig gekookt en mochten we gaan brunchen bij vrienden.

Antwerpen

Uitstapjes

De bedoeling was om een dag, of misschien wel twee, ergens naartoe te gaan maar uiteindelijk zijn we niet verder geraakt dan Antwerpen, en daar aangekomen hadden we enkel tijd voor een lunch bij Charlie’s vooraleer we naar het verjaardagsfeestje van de oma van het lief moesten. Beetje jammer want Antwerpen is zo’n fijne stad en het was alweer anderhalf jaar geleden sinds ons laatste bezoek. Dringend werk maken van een minicitytrip dus.

staycation

In de zetel

Zitten heb ik dan weer bijna continu gedaan. Zetelhangen: mijn nieuwe hobby. De digibox was door de concurrentie van Netflix zwaar verwaarloosd maar dankzij het begin van het nieuwe schooljaar zijn er weer een hele reeks fijne programma’s begonnen dus een inhaalmanoeuvre was nodig: Bones8 Simple RulesHotter than my daughterZo man zo vrouw, enzovoorts… Ik las ook heel wat, was op een bepaald moment in vier boeken tegelijk bezig want ge moet al eens kunnen afwisselen.

privésauna

Nog meer ontspanning

Ik wilde per se iets doen op mijn verjaardag – behalve uit eten gaan, want dat doen we namelijk altijd op mijn verjaardag – dus na veel getwijfel besloten we lastminute een privésauna te boeken. Je vrij kunnen bewegen zonder geconfronteerd te worden met de naaktheid van anderen, en een jacuzzi, zwembad, sauna, stoombad en infraroodcabine helemaal voor jezelf hebben? Count me in! Bovendien is er een privésauna op amper 500 meter van ons huis, alleen was het er tot nu toe – we wonen hier al vier jaar! – nog nooit van gekomen… Ik heb er keihard van genoten en zelfs het lief vond het geen ongelooflijke kwelling. Twee uurtjes waren te kort en we gaan zéker terug.

leeshoekje

En af en toe wat aanmodderen

De wasmachine deed een beetje ambetant door een vies geurtje te verspreiden, dus daar moest wat aan gedaan worden – wie kuist er nu ook z’n wasmachine? Ahum. Tja. De bibureau werd voor de 586e keer opgeruimd maar dit keer richtte ik definitief mijn leeshoekje in, dat nu echt helemaal ‘Leen’ is en waar ik elke avond voor het slapengaan unwind… De badkamer werd gepoetst, hopelijk voor de laatste keer want de week nadien zou onze poetshulp voor de eerste maal komen. De slaapkamer werd opgeruimd, want wat een rommel verzamelt er zich na verloop van tijd toch. In de tuin werden hier en daar al wat planten verwijderd en de pompoenen geoogst; het merendeel ligt al binnen, enkel hier en daar een groen exemplaar liet ik liggen.

boswandeling herfst

En ook bewegen!

Ik ging een paar keer lopen maar nu het einde van start to run nadert, worden de trainingen voelbaar zwaarder en de recuperatietijd pijnlijk langer. Op onze laatste vakantiedag ging het lief joggen en nam ik mijn fiets voor een toertje in de buurt. Het zonnetje scheen, wat een prachtig nazomerweer was het! Ik fietste naar mijn favoriet bos – me toch een beetje mispakt aan alle bergop onderweg, damn – en wandelde er compleet op mijn gemak rond, wat toch altijd beter gaat wanneer je alleen bent, kijken naar de bomen en het licht en de lucht en alles zolang je zelf wil. Genieten met een grote G en de ideale afsluiter van onze vakantie.

Ik had nog veel meer willen bloggen en lezen, de dagen waren te kort. Pas in december zijn er weer een paar daagjes ‘nietsdoen’ gepland tussen de feestdagen door, en momenteel zijn er zelfs nog enkele lege weekends – hout vasthouden – en dus hopelijk tijd voor herfstwandelingen en pompoensoep en kaarsjes en al het leuks dat de herfst te bieden heeft!

Plan jij wel eens een paar daagjes naar Nieverance?

7 Comments

  1. Tinneke

    Ik heb elk jaar een week “verplicht” verlof tijdens de semesteriële week begin februari : dat is elk jaar echt genieten, want mijn 3 kinderen moeten die week wel naar school natuurlijk… wat een zaligheid: 5 dagen overdag thuis kunnen zijn, maar dus geen kinderen rond me heen – manlief en ik zijn dan ook een hele week (allez ja, tijdens de schooluren dan toch) in Nieverance en dat is echt SUPER… ik geniet dan zowel van een dagje thuis niets doen als van de kleine uitstapjes (zoals sauna of city-tripje of museumbezoekje) die er anders toch nooit van komen… was het maar al februari, want ik voel dat ik er eigenlijk nu al nood aan heb ;)

  2. Wij hebben dit deze zomer ook gedaan en dat beviel mij enorm! Gewoon doen waar je zin in hebt. En stiekem kijk ik uit naar nog zo’n dagen. Ondertussen hebben we onze weekends al minder gevuld zodat er toch altijd 1 dag is waarin alles kan, maar niks moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.