Liebster Award: vijf vragen

Door de fantastische GoAnnelies werd ik genomineerd voor een Liebster Award! Mijn eerste op deze blog, dus een hele eer. De bedoeling van deze award is dat je antwoordt op de vragen van de uitreiker, en dan de award doorgeeft mét een nieuwe reeks vragen, die je onderaan dit blogpostje kan terugvinden.

Zwitserland

Waar zou je graag willen staan binnen 5 jaar?

Ik herinner me deze vraag van mijn laatste sollicitatiegesprek, meer dan vier jaar geleden, en ik weet ook nog dat ik toen antwoordde dat ik hoopte over vijf jaar in het buitenland, en meer bepaald in Zwitserland te wonen. Maar de dingen veranderen en inmiddels besloten we gezellig in ons Belgenlandje te blijven.
Over vijf jaar werk ik vermoedelijk nog steeds als office manager, of dat mag ik toch hopen, en hebben we een huis gekocht mét tuin, zodat we kunnen sparen voor iets anders zoals mijn eigen zaak, wie weet. Iets met thee en (gezonde) ontbijtjes, brunches en lunches? Ik durf er niet verder over na te denken, tot ik wat meer financiële vrijheid heb. En eigenlijk durf ik zoiets gewoon niet op mijn eentje en zou een betrouwbare partner een goed duwtje in mijn rug zijn. Anyways. Dromen hé.
Ik zou al even content zijn als ik over vijf jaar in ons huis woon en me op dit eigenste moment kan voorbereiden op mijn eerste (of misschien al tweede) moestuinseizoen daar, inclusief een serre zoals je ze in de boekskes ziet. Ja. Dromen hé!

Wat is je grootste passie?

Ik denk dat het antwoord op deze vraag al in het antwoord op de vorige vraag verscholen zit: tuinieren en bergen. Buiten zijn, met andere woorden, in de natuur. Daarom dat ik mij weleens afvraag waarom ik mezelf per se een kantoorjob wil opleggen – al is het antwoord dáárop simpel: op die manier houd ik veel tijd over voor mijn hobby’s. ’s Zomers ben ik vroeg genoeg thuis om na het werk nog een wandeling te maken door de velden en bossen in de buurt. Ik kan met de fiets naar kantoor zodat ik de dag goed kan starten met een flinke portie buitenlucht. Er blijft nog voldoende energie over om in de tuin te werken. En onze vakanties spenderen we graag samen, op citytrip om bij te leren en lekker te eten, of in de bergen om te wandelen en te zijn.
Dat zijn de (kleine) dingen die mij gelukkig maken…

bos

Welk dier zou je voor één dag willen zijn en waarom?

Een hond, en dan net op de dag dat het liefhebbende gezin hem meeneemt op dagtocht in de Ardennen. Al die nieuwe geuren, al die spannende ontdekkingen onderweg: dat zien, ruiken en horen via de zintuigen van een hond, die daar zo in kan opgaan en van kan genieten, dat moet geweldig zijn.

Hoe kom je tot rust?

Zeer moeilijk, de laatste tijd. Ik ben weer begonnen met haken voor de televisie, dan kan ik intussen niet met één hand in de chipszak zitten en met de andere hand door Facebook scrollen. En lezen. Lezen is de beste afleiding. Ademhaling rustiger, hartslag naar beneden.

Wat is je favoriete plekje in België?

Mijn tuin, mag ik dat zeggen? Die is trouwens vrij toegankelijk dus je zou hem nog kunnen bezoeken ook. (Altijd welkom!) Iets algemener zou ik wijzen richting de Ardennen met zijn bossen, riviertjes en modderpaadjes. Een specifieke plek heb ik eigenlijk niet, als in “hier zou ik een paar uur op een bankje met een boek kunnen doorbrengen en genieten van het uitzicht”. Ik heb zo mijn favoriete wandelroutes door mijn favoriete bossen in de buurt. Als ik een lijn moet trekken dan denk ik dus een plek met veel groen en weinig mensen.

samentuin

En omdat er nooit genoeg leestips worden doorgegeven: wat is je favoriete boek aller tijden?

Ik heb heel veel gelezen in verschillende genres maar als iemand mij deze vraag stelt, antwoord ik al meer dan vijftien jaar lang: De regenboog heeft maar acht kleuren van Peter Pohl, het verhaal van de kleine Heinrich (Henrik in zijn nieuwe land) die vriendjes probeert te maken op de nieuwe school maar telkens op vrij schokkende wijze het deksel op de neus krijgt. Het is hartverscheurend en volgens mij het enige boek dat ik al meer dan drie keer heb gelezen. Nu is het alweer een tijdje geleden, omdat ik schrik heb dat ik het niet meer zo mooi ga vinden als vroeger. Dat ik ooit Zweeds wou leren (lezen) om de niet-vertaalde vervolgboeken te lezen, zegt genoeg over mijn liefde voor de boeken van Peter Pohl zeker?

De genomineerden zijn…

Hierbij nomineer ik graag Miss Pixie (omdat ze zo’n bezige en creatieve bij is), Fiekefatjerietjes (omdat haar hobby’s o.a. koken en lezen zijn, net als bij mij, en haar blog daar dan ook deels over gaat), Haaike (omdat zij zoveel uitdagingen durft aangaan), Christa (omdat ze een toffe madam is) en Nina (omdat ze zo’n straffe madam is), met het risico dat ze onlangs al voor een award zijn genomineerd want de vragen vliegen nogal rond in blogland serwoordig.

 • Mocht je eender waar ter wereld kunnen wonen, welke plek zou je dan kiezen?
 • Stel dat je morgen op pensioen mag en dus niet meer hoeft te gaan werken om geld in het laatje te brengen, wat zou je doen met alle vrijgekomen tijd?
 • Hoe groot is jouw tuin (of balkon) en hoe is hij ingericht?
 • Hoeveel boeken heb je in huis – romans en non-fictie – en welk daarvan is je absolute favoriet?
 • Hoe maak jij je favoriete slaatje klaar?

Iedereen mag trouwens de vragen beantwoorden! Benieuwd naar jullie antwoorden…

14 Comments

 1. Mocht je eender waar ter wereld kunnen wonen, welke plek zou je dan kiezen? → Ergens waar het nog mooi en rustig en schoon is. Ergens in Nieuw-Zeeland. Maar de mensen van wie ik houd moeten dan wel mee.
  Stel dat je morgen op pensioen mag en dus niet meer hoeft te gaan werken om geld in het laatje te brengen, wat zou je doen met alle vrijgekomen tijd? → In een campertje rondtrekken.
  Hoe groot is jouw tuin (of balkon) en hoe is hij ingericht? → We hebben best een flinke voor- en achtertuin. Ingericht? Met paadjes en een pergola en plantjes en kiezels etc.
  Hoeveel boeken heb je in huis – romans en non-fictie – en welk daarvan is je absolute favoriet? → Ruim 600 boeken. Een favoriet kiezen dat kan ik echt niet.
  Hoe maak jij je favoriete slaatje klaar? → Dat eet ik eigenlijk nooit.

 2. Oh, leuk! De voorbije weken werd ik al twee keer eerder genomineerd (veel awards tijdens 40 dagen bloggen!), maar ik vind de vragen altijd wel leuk dus ik ga ze zeker invullen. Ik lees de antwoorden ook graag bij andere bloggers, dus mijn lezers hebben dat wellicht ook wel. Jouw vragen zijn echt wel tof. Nog even geduld op de antwoorden, maar ze komen eraan! :)

  1. Leen

   You’re welcome, en ik ben benieuwd naar je antwoorden! Ik heb dat met een aantal van die woorden, die ik zo mooi vind, maar dan kijken mensen soms op van “Wat zegt die nu?!” haha :-)

   1. Blij te ontdekken dat dat een Leuvens woord is, want ik vreesde al te moeten zeggen dat zelfs dezelfde generatie als jullie die woorden niet noodzakelijk kent ;-)

    Merci voor de toffe vragen, ik ga er zeker mee aan de slag!

    Hoe tof is het eigenlijk wel niet dat je favoriete plekje in België je tuin is?! Zalig!
    En ik weet niet of ik per se een betrouwbare partner zou zijn, maar dat theehuisidee zie ik wel zitten. Al ga je dan toch naar Zwitserland moeten verhuizen, vrees ik ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.