Leven zonder digitale tv: het kan! (Mijn favoriete series van het moment #1)

In de herfst van 2017 ontdekten we Netflix. We genoten van een weekje ‘staycation’ en wat is er dan een betere en ontspannendere activiteit dan series bingewatchen? In de maanden die erop volgden – want ja, na een maand op proef was ik helemaal hooked – verslond ik onder andere:

 •  How I Met Your Mother want dat is zo’n serie die ge om de zoveel jaar eens opnieuw moet kijken tot en met het voorlaatste seizoen. Over een groepje hechte vrienden: door de ware liefde geobsedeerde architect Ted, door seks en kostuums geobsedeerde Barney, het koppel waaraan ieder koppel zich wil kunnen spiegelen want dat is ware liefde Lily en Marshal, en de Canadese tv-presentatrice Robin die er een carrière als tienerster heeft opzitten.
 • The Fall, een Engelse detectivereeks over een seriemoordenaar of nu ja de agente die hem moet opgepakt en daarna veroordeeld krijgen, vertolkt door Dana Scully jawel, zó’n madam. Anders dan Amerikaanse series kabbelt deze reeks rustig voort en geeft ze een in mijn ogen veel realistischer beeld weer van de gang van zaken van een politie-onderzoek.
 • How to Get Away with Murder gaat dan weer over een aantal rechtenstudenten die per ongeluk een moord plegen en nu alles op alles moeten zetten om dat niet te laten uitkomen. En de lijken vallen als vliegen hé, het is ongelooflijk. Ge moet er uw aandacht wel een beetje bijhouden.
 • Stranger Things want dat is een echte Netflix-hype maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het einde van het eerste seizoen niet gehaald heb. Hoe griezelig is dat zeg, over monsters in parallelle werelden, ik wil het niet weten! Ik heb een week lang slecht geslapen en woelig gedroomd daardoor. En toch wil ik weten hoe het afloopt, ik zou véél geruster zijn als dat monster veilig in zijn eigen wereld werd opgesloten…

 • The Crown, over de regeerperiode van Elizabeth II. Ik zit momenteel aan het deel waarin haar gemaal Philip zijn wereldreis heeft gemaakt en al zijn (seksuele) uitspattingen aan het licht komen. Gezien de koningin in kwestie nog leeft, vind ik het straf dat ze zo’n open serie hebben gemaakt.
 • Gilmore Girls, waar ik naar keek toen ik zo oud was als Rory, en nu ben ik zo oud als Lorelai. Speciaal, zeg dat wel. En hoeveel herken ik mezelf niet in Rory – al is zij zoveel slimmer en slaagt ze er op de één of andere manier in om elke knappe kerel voor haar te doen vallen zonder daar ook maar enige moeite voor te hoeven doen. (Realistisch is de serie allesbehalve.) Ik begon aan deze reis in het verleden omdat er een nieuwe serie is gemaakt die zich tien jaar later afspeelt, en die wil ik wel graag zien.

Algauw begonnen onze internetfacturen exuberante bedragen weer te geven en dan protesteert YNAB. We keken niet alleen allebei apart Netflix, maar ik streamde ook nog eens alles naar de televisie via onze Chromecast. We overwogen over te stappen op een andere, opmerkelijk goedkopere provider, maar die hun dienstverlening trekt echt op niks want drie weken na het bezoek van de eerste technieker die langskwam gewoon om te constateren dat er nog geen Proximusaansluiting was en dat er dus eerst iemand die moest komen leggen, hadden we nog steeds niets gehoord en besloot ik het met onze huidige Telentvriendjes op een akkoordje te gooien en kregen we een beetje korting en…. schrapten we ons televisie-abonnement.

Ja. Spannend.

Mijn favoriete tv-programma’s kan ik gewoon online kijken: HuizenjagersBlind getrouwd, Temptation Island… Dat geldt echter enkel voor Vlaamse programma’s op Vlaamse televisiezenders, want voor buitenlandse series hebben onze zenders niet de rechten. Ik wist vooraf dat ik afscheid zou moeten nemen van Criminal Minds en van de hoop op nog ooit het vervolg van NCIS te kunnen meemaken. Dat vind ik ergens wel jammer want Netflix biedt weinig goede thrillerseries aan in dat genre, behalve Dexter maar dat hebben we vroeger al grotendeels gezien. Ik probeerde eens een dvd te ontlenen bij de bibliotheek maar wat een gedoe: die bleef te vaak hangen of de dvd-speler haperde. Hopelijk wordt het online aanbod snel groter!

Netflix zorgt ervoor dat ik op eender welk moment naar een serie kan kijken, op eender welke locatie waar er internet is, zonder rekening te moeten houden met lijstjes en deadlines. Het is voor mij de ideale manier om relaxed tv te kijken… Dus ik ben wel fan.

Wat is jouw favoriete serie van het moment?

Deze post werd niet gesponsord en is 100% mijn eigen mening.

 

22 Comments

 1. Ik heb sinds een paar weken Netflix en moet het nog wat verkennen maar Full house vind ik wel ontspannend om naar te kijken. Gebruik je dan zoveel meer internet door Netflix? Dat wist ik niet… Eerste rekening maar eens afwachten en wie weet zeg ik mijn tv abonnement dan ook ooit op (ben daar al langer over aan het denken).

  1. Leen

   Streamen verbruikt inderdaad wel wat megabytes! Nu het lief is wel iemand die een serie opzet, dikwijls als achtergrond, van zodra hij thuiskomt tot hij gaat slapen. Dus ik denk dat ons verbruik nu wel een extreem geval was ;-) Full House heb ik een jaar of twee geleden nog eens bijna helemaal opnieuw gekeken, zalig he!

 2. Wij zijn momenteel naar Narcos aan het kijken op Netflix. Een goede serie, losjes gebaseerd op het verhaal van Pablo Escobar. Hier houdt mijn man het internetverbruik wat in het oog, om te vermijden dat de rekening oploopt. Voorlopig lukt dat zonder dat we ons te hard moeten inhouden. Wij kijken wel meestal samen (waardoor mijn bingewatchneigingen worden afgeremd), kijken ook naar series die op TV zijn geweest en af en toe ook wel eens naar Dvd’s van de bib.

  1. Leen

   Narcos heeft het lief al gezien – hij is bijna door het aanbod heen van de dingen die hij interessant vindt – maar mij zegt het minder, de stukken die ik ervan meepikte toch. Er zijn maar een paar series die we samen kijken, zoals The Crown en How to get away with murder.

 3. Ik heb ondertussen zo’n twee jaar geen digitale tv meer, enkel een internetabo. De laatste tijd vind ik op Netflix ook mijn goesting niet meer, dus de kans bestaat dat ik dat binnenkort ook opzeg. Stranger Things heb ik ook niet durven uitkijken, wa’s da seg?! Geef mij dan Lorelai haar droge humor maar. :D

 4. Ann-So

  Ik kijk sinds een paar dagen ‘La casa de Papel’ op Netflix.
  Echt de moeite tot nu toe
  Heb nu tot en met aflevering 3 gezien maar iedereen die ik ken is al volop aan het wachten op seizoen 2

 5. Hier al sinds de verhuis naar Zwitserland geen tv-abonnement meer (en sinds ik alleen woon ook geen tv meer). Alles wat ik op de Belgische tv wil volgen (dit jaar o.a. al Blue Planet II, Winteruur en Hotel Römantiek) vind ik online, idem met de Zwitserse tv, al gaat het daar eigenlijk nog altijd enkel maar om het nieuws af en toe. En voor de rest kijk ik inderdaad ook al wel eens Netflix: The Crown is supergoed gemaakt, Suits vond ik nog wel tof, al is dat eerder eentje om zo met een half oog naar te kijken. En oh ja, The end of the f**ing world. Raar, maar goed!

  1. Leen

   Suits heb ik twee seizoenen van gezien en toen was ik het beu dat die ene kerel maar bleef beschermd worden ondanks dat hij geen diploma had en zo heel de firma kon doen crashen, enfin, het moet realistisch blijven ook he. Die laatste heb ik al reclame van zien passeren, en staat ook nog op mijn lijst!

 6. Ik had een tijdje Netflix via een kameraad maar die hoor ik niet meer dus nu heb ik geen netflix meer maar ik mis het eigenlijk niet. Ik zag wel Stranger Things :) En Thuis kijk ik gewoon via de site van VRT, voor de rest kijk ik geen tv.

 7. Wij kijken hier sowieso heel weinig tv. We gaan ook vroeg slapen. Het zou zelfs gebeuren dat we na “thuis” al gaan slapen als er niets op tv is, haha. In bed is het lekker warm en dan liggen we soms nog heel lang te babbelen. Voor mij geen netflix denk ik, niets voor mij om uren lang naar de zelfde serie te moeten kijken. Maark zou zeggen, “amuseer u ermee” hopelijk loont het om uw tv-abonnement te laten varen. Mijn zoon heeft ook alleen Netflix, de jeugd van heden zeker. ;)

 8. Ik ben ook aan het kijken naar Gilmore Girls. Ik volgde dat vroeger niet, dus ben mijn schade aan het inhalen. Inmiddels ben ik eerder de leeftijd van de mama en ik kan me ook niet met haar vereenzelvigen ;-). How to get away with murder vind ik echt een goede reeks. Homeland (toch de eerste seizoenen) is ook een aanrader.

  1. Leen

   Homeland heb ik één seizoen (of toch een stuk ervan) gezien maar ik kon niet goed tegen dat vrouwmens, dus ik ben afgehaakt. En Gilmore Girls heb ik vroeger ook maar beperkt gezien en al zou ik wel deels zo relaxed willen zijn als Lorelai, we lijken totaal niet opeen!

  1. Leen

   Dan kan ik intussen niks anders doen op mijn laptop want ik heb maar een gewone laptop, die raakt snel oververhit! En Playstation enzo hebben we niet. Maar dankzij Netflix kom ik nog wel efkes toe met series enzo… hoop ik :)

 9. Ik ben nu in het laatste seizoen van How To Get Away With Murder en ik vind het heel goed. Een aantal andere series die ik goed vond zijn Narcos, The Affair, Jessica Jones. Verder volg ik ook graag een beetje maffe series zoals Jane the Virgin, Don’t Trust the Bitch of apt 23 of Crazy Ex Girlfriend. Gelukkig is er in NL geen datalimiet op internet. Mijn vriend (BE) loopt altijd te puzzelen met zijn data als internetgrootverbruiker. Hij heeft een modem van Orange erbij genomen als extra.

  1. Leen

   Ja die limiet mogen ze hier toch wel eens afschaffen hoor, maar zolang er twee providers de markt bepalen gaat dat vrees ik niet gebeuren! Dankjewel voor de tips, mijn lijstje wordt zo weer een beetje langer ;-)

 10. Wij hebben ook overwogen om digitale tv af te schaffen, ook omdat we Netflix hebben, maar we gaan het toch houden om onze programma’s op te nemen. In de week is er weinig tijd om tv te kijken en het opnemen van de programma’s is toch wel gemakkelijk zeker als je een serie volgt.
  Momenteel volgen we veel te veel series, te veel om op te noemen :-)

  1. Leen

   Ik heb inderdaad ook nooit ‘rechtstreeks’ tv gekeken, wie heeft daar tegenwoordig nog de tijd voor? Om nog maar te zwijgen van de reclameblokken die je er dan moet bijnemen…. Bah!

 11. Wij zitten hier er ook aan te denken om de normale tv op te zeggen. Wij hebben naast een Netflix abonnement nu ook een Videoland abonnement, daar wordt temptation island, criminal minds etc ook op getoond.

  Ik zie trouwens wel dat wij veel dezelfde series kijken, hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.