Kookinspiratie tijdens Easy Vegan: de kookboeken in mijn keuken

Ik kocht dit jaar al heel wat kookboeken, hoewel het mij ontbrak aan de energie en de tijd om er effectief iets mee te doen. Voor Easy Vegan November 2017 dacht ik dat ze wel van pas zouden komen, want zelf heb ik weinig kaas euhm notenkaas gegeten van plantaardig koken. Dus ziehier: de vegan kookboeken in mijn keuken!

Veggie: het kleine River Cottage boek met groenten in de hoofdrol

Dit boek kreeg ik cadeau van een vriendin voor mijn verjaardag. Het is alvast erg mooi vormgegeven en het leuke is dat de recepten per seizoen gebundeld zitten, waar ik een groot voorstander van ben. Zo zijn de recepten voor de herfst met pompoen, pastinaak, venkel, kastanjes, koolraap, bieten, aardperen… De herfst gaat weer te kort zijn! Natuurlijk worden er hier wel dierlijke producten zoals kaas gebruikt, want het is een vegetarisch kookboek, maar daar kan zeker een mouw aan gepast worden.

vegan kookboeken in mijn kast vegan kookboeken in mijn kast

Yotam Ottolenghi, Plenty: groente genoeg om héél lekker te koken

Ottolenghi staat bekent als de veggie-goeroe – enfin, bij mijzelf toch, want toen ik me begon te verdiepen in vegetarisch eten was dit een naam die vaak naar boven kwam. Ook hier worden dus nog wel dierlijke producten zoals kaas gebruikt in de gerechten. De indeling is per groente: ook dat vind ik leuk want als je deze week – ik zeg maar wat – pastinaak wil eten, vind je op die manier snel alle recepten met pastinaak. Ik moet zeggen, die pastinaakdumplings zien er alvast lekker uit. Maar op het eerste zicht zijn het geen snel-klaar-gerechten, iets om rekening mee te houden bij het invullen van de weekmenu.

vegan kookboeken in mijn kast vegan kookboeken in mijn kast

Easy Vegan met Julie: 65 snelle recepten voor meer energie

Eindelijk een écht veganistisch kookboek in mijn kast, met ook nog eens lekkere, gevarieerde en meestal snelle recepten. Ik reviewde het al hier.

vegan kookboeken in mijn kast vegan kookboeken in mijn kast

The Green Kitchen: heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag

Dit kocht ik omdat het er degelijk uitzag en tegelijk op het eerste zicht heel wat eenvoudige recepten aanbiedt. Een mens wil niet elke dag een uur in z’n keuken staan, waar? Bovendien zitten er veganistische recepten bij, die erg handig staan aangeduid met een ‘V’.

vegan kookboeken in mijn kast vegan kookboeken in mijn kast

Oh she glows elke dag: snelle, simpele vegan gerechten

Ook dit is een boek dat je vaak tegenkomt op vegetarische en veganistische blogs en mocht dus niet ontbreken in mijn keuken. Dit boek is traditioneler opgedeeld, per categorie, en zo zie je in één oogopslag dat er heel wat (zoete) tussendoortjes instaan. Altijd interessant voor zoetekauwen als ik.

vegan kookboeken in mijn kast vegan kookboeken in mijn kast

De weekmenu’s van EVA

Als je je hebt ingeschreven voor Easy Vegan November, krijg je naast een dagelijkse mail met uiteenlopende plantaardige tips, een wekelijkse weekmenu met een variatie aan recepten. Dat heeft me in mijn eerste week meteen op weg geholpen want je hoeft niet te graven in kookboeken; het wordt je op een schoteltje aangeboden. En het is niet dat ik denk: “Eike bah, daar heb ik écht geen zin in.” Alle gerechten zien er zo smakelijk uit dat ik zelfs zonder honger direct zou beginnen eten. Dit was bijvoorbeeld de eerste weekmenu en ik vond de pompoenragout, de romige spaghetti met avocado en champignons, en de pompoencurry ongelooflijk lekker.
Je kan nog altijd meedoen aan Easy Vegan November en zelf de nieuwsbrieven vol tips en tricks en recepten in je mailbox ontvangen. Tonnen inspiratie en goesting verzekerd!

(Ik weet niet of je het merkt maar ik word steeds enthousiaster over plantaardig eten; het waait een frisse wind door mijn stilgevallen keuken en wat experimenteer ik graag met nieuwe smaak- en ingrediëntcombinaties! Ik ben benieuwd wat er nog allemaal uit mijn potten gaat getoverd worden de komende weken.)

Wat is jouw favoriete plantaardige recept of kookboek?

6 Comments

  1. <3 Ottolenghi
    <3 Oh She Glows

    Ik kocht in Londen 'Isa does it'. Stond heel hoog op mijn wishlist, dus ik ben heel benieuwd. 'k Ga er binnenkort uit koken, dus je ziet een review nog wel verschijnen op mijn blog!

  2. Ooh ja, Plenty! Heerlijk kookboek!
    Blij te lezen dat je enthousiast bent over Veggie; heb al verschillende keren met dit boek (en groter broertje Veg) in mijn handen gestaan bij Dille & Kamille, maar tja, ergens heb ik al genoeg kookboeken :-)
    Ik ga Easy Vegan later uitproberen; heb mij wel ingeschreven, maar sowieso was het die eerste dagen in België al geen optie en nu met de huizenjacht komt koken er niet echt van. Ach ja, komt later wel, ondertussen doe ik al veel inspiratie op :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.