Januari’s ideale weekmenu

Onlangs vertelde ik u over het waarom van weekmenuten. Ik hou mijn weekmenu’s netjes bij in mijn bujo, enfin agendaschriftje – al is dat een iets te oneerbiedige vertaling – en daarover vertel ik u vast later wel eens wat meer.
Maar in een poging om wat gestructureerder te worden in plaats van in het wilde weg elke week opnieuw nieuwe recepten te kiezen, wil ik maandelijks terugblikken op wat er werd klaargemaakt en daarvan een ‘best of’ weekmenu maken dat ik volgend jaar rond deze tijd gewoon kan recycleren. Zodus:

Januari’s ideale weekmenu

(Ideaal omdat er in werkelijkheid natuurlijk ook restaurantbezoekjes en nieuwjaarsrecepties en familiefeestjes mét taart zijn gepasseerd.)

Gele veggiecurry.
Maandag
dinsdag
 • ontbijt: sinaasappel en pompelmoes met pistachenoten en ricotta (recept van Pascale Naessens, Puur eten 1)
 • lunch: erwtensoep met tv-worstjes (recept van Rens Kroes, Powerfood)
 • avond: hutsepot met rode biet, knolselder, zoete aardappel en gyros
Pastinaakwortelpuree met worst en mosterd.
woensdag
Groene pudding met frambozen.
donderdag
 • ontbijt: groene pudding van banaan & avocado met frambozen, kokoschips en stukjes chocolade
 • lunch: bloemkoolbroccolisoep met geroosterde pijnboompitten
 • avond: schorseneren met brie (recept van Pascale Naessens, Puur Pascale)
Bananencake.
vrijdag
 • ontbijt: een plak bananencake (recept van Pascale Naessens, Puur Pascale) en een appel
 • lunch: pastinaakwortelsoep met balletjes (diepvries)
 • avond: frietkot of rijst met fishsticks en tomatenbechamelsaus
Stoofvlees in de maak.
zaterdag
Havermoutpap met appel.
zondag
 • ontbijt: warme havermoutpap met een appel of een peer
 • lunch: bloemkoolbroccolisoep (diepvries)
 • avond: chili con carne (diepvries)

Valt het op dat er belachelijk veel van ons Pascale tussenzit? Woeps. Ik ben nu mijn best aan het doen om ook wat andere kookboeken te gebruiken, dus hopelijk is er voor februari daarin iets meer variatie te vinden.

tussendoortje van de maand
 • appel & peer met granola (bijna dagelijks)
avondsnack van de maand
 • zoute chips. Ja. Aiai. In de ideale wereld zou dat gewoon niks zijn. Al lukt het me steeds vaker om eens niet overboeft te gaan slapen.
kookzondag

Elke zondagochtend probeer ik iets te bakken en/of een grote pot soep te maken zodat ik door de week verder kan. Dit werd er zoal gemaakt:

En u? Hoe ziet uw ideale weekmenu eruit?

 

 

6 Comments

 1. Ik ben ook nog op zoek naar mijn ideale weekmenu. Ik maak sowieso altijd eten voor 2 of meer dagen dus ik eet vaak 2 dagen na elkaar hetzelfde.
  Ik heb het boek “cook’s one line a day” gekocht en schrijf daarin wat ik maak en hoop dat ik daar binnenkort ook inspiratie uit kan halen.

  1. Leen

   Ik ben ook aan het overwegen om mijn weekmenu’s in een apart schriftje te noteren. Nu zit het mee in mijn bujo tussen alle agendapagina’s en andere lijstjes en is het dus moeilijk om alles (snel) terug te vinden.

 2. Goh, ik heb geen specifieke recepten in gedachten, zolang het maar afwisselend en zoveel mogelijk volgens het seizoen is :-)
  Zo’n apart weekmenuboekje kan ik je alleszins wel aanraden; hetgene dat ik vorig jaar maakte, geeft nu al inspiratie en ik heb nog maar 1 van de 5 jaren ingevuld :-)

  1. Leen

   Intussen is mijn bujo meer weekmenu of alleszins alles in het thema ‘eten’ geworden dan dat ik hem nog voor to do of andere lijstjes gebruik :p Maar inderdaad, erg handig om alle menu’s op één plek te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.