Gouden randjes #6

Regelmatig blik ik terug op de goeie momenten van de afgelopen weken. Dat zijn er altijd meer dan ik denk, en ze helpen me to think positive.

Een week verlof in september. Normaal zouden we een midweek naar de Eifel gaan, maar omdat we dit jaar reeds al onze verlofdagen in het buitenland spendeerden, en ik de rust gewoon keihard nodig had, werd onze bestemming Nieverance.

Het concert van Air Traffic. Het was pure nostalgie. En die mens kan nog net zo hoog zingen als vroeger. En iedereen in de zaal kende alle liedjes nog. Het was hartverwarmend en geweldig.

samentuin
Onrijpe pompoenen laten narijpen in ’t zonnetje.

Mijn pompoenoogst. Ik nam er elke week een paar mee naar huis – méér kon mijn fiets ook niet aan – en zag zo de voorraad gestaag groeien. Ze nemen een deel van de vloer van mijn berging in beslag en dat zal nog wel even duren want het zijn er een stuk of 25, die eet je niet zo snel op natuurlijk.

Onze poetshulp – zó dankbaar voor onze poetshulp! Ik heb bijna drie maanden moeten zagen bij het poetsbureau maar het was de inspanning waard (want bij alle andere poetsbureaus die ik aanschreef, sta ik nog steeds “op de wachtlijst”). Om de twee weken kom ik na het werk thuis in een proper en naar zeep ruikend huis. Ik moet mij in het weekend niet meer druk maken over de vuile badkamer of vloer of ramen. Iemand anders maakt het nu allemaal proper voor mij… Een ware verademing.

gele schoenen
Favoriete schoenen, favoriete jas. Waarom niet allebei tegelijk?

Kleur in mijn kleerkast. Ik heb de neiging om in de herfst en de winter volledig voor herfstkleuren te gaan omdat ik nu eenmaal een herfsttype ben, maar sommige kleurrijke zomeraccessoires kunnen perfect in de winter – vind ik, want niet iedereen is fan van mijn gele schoenen of rode jas. I knowww. Maar hoe beter ik mij in mijn vel voel, hoe meer kleurtjes in mijn outfit. Zo is dat.

Gossip Girl. Kleine verslaving daar. Een dertigplusser is waarschijnlijk niet meer hun doelpubliek, maar mijn god wat een heerlijk dramatische serie, met de glamour van the rich upper class in New York. We gooiden intussen onze digibox buiten zodat we een hoger internetabonnement konden nemen en volledig loss kunnen gaan op Netflix. Wist je trouwens dat alle Vlaamse series gezellig online te bekijken zijn? Geen tv meer nodig en nu kan ik echt kijken wat ik wil, wanneer ik wil. Of ik daardoor ook minder tv ga kijken, da’s iets anders.

start to run
Hoe vettiger, hoe prettiger, part 1.

De laatste coachingsessie begin oktober. Ineens zag ik alles helemaal helder. Nu ja, niet ineens: we hadden er natuurlijk naar opgebouwd. Ik had toen enkele weken beter geslapen en ook dát hielp natuurlijk enorm. De slaapmedicatie schoof ik halverwege september al aan de kant. En ook al zijn er nachten dat het slechter gaat, ik ben zo blij dat ik het weer op mezelf kan – de pillen maakten me vergeetachtig, ik voelde me er mezelf niet meer door.

Het lopen gaat intussen goed – hout vasthouden dat dat zo blijft want de trainingen worden alsmaar zwaarder. Ik rondde de eerste ‘start to run’ af en haalde kort daarna die mooie 5 kilometer. Nu is het op naar de 9K en de trailrun in december…

Ardennenweekend
Wandeling vlak voor zonsondergang door statige dennenbossen.

Zoals gewoonlijk in de herfst waren er enkele weekendjes weg: eentje met vrienden en eentje met familie, beide in de Ardennen. Hoewel ze me hebben gesloopt, waren ze allebei fantastisch. Er was het dierenpark in La Roche, chocolade proeven, uitgebreid aperitieven, bijna 40km wandelen… Genieten. En achteraf recupereren.

Durven nee zeggen. De week na dat tweede Ardennen-weekend besefte ik: doe zo verder en ge valt weer in uw dal. En dat willen we niet he? Hier op de bergflank zitten we lekker in ’t zonnetje met een mooi uitzicht. Dus zei ik al mijn afspraken af: een date met vriendinnen, en het concert van The War On Drugs. Van dat laatste was ik toch al aan het twijfelen of ik wel zou gaan, want ik had intussen een paar live video’s bekeken en ze kunnen het niveau van hun studio-opnames precies niet halen. Plus dat ik hun nieuwe cd nog niet één keer had beluisterd. Zo’n heel week elke avond in mijn zetel kunnen wegkruipen… Het deed deugd.

Walenbos
Hoe vettiger, hoe prettiger, part 2.

Herfst. De trouwe lezer weet intussen dat dat mijn favoriet seizoen is. We maakten op een warme, nazomerse dag een prachtige wandeling in het Walenbos, en ook in de Ardennen konden we volop genieten van de herfstpracht.

Ik ging eindelijk nog eens naar de kapper. Het was geleden van vorige winter en met mijn haar gaat het niet bijster goed, dus een bezoekje aan de kapper met allerlei verzorgende productjes én een massage van de wastafelstoel doen zo’n deugd. Jammer genoeg stopt mijn kapster met haar activiteiten en blijken de natuurkappers in Leuven dun gezaaid. Ik denk dat mijn haar spontaan uitvalt als ik nu zou terugkeren naar een ‘gewone’ kapper die nogal kwistig zijn met crèmes en haarlak en gellekes.

Dus als iemand tips heeft voor een goede kapper die enkel natuurlijke producten gebruikt… Let me know.

 

 

23 Comments

  1. Leen

   Ik ben gestopt omdat het te verslavend was en ik het efkes beu ben dat degenen die samen horen dan toch maar geen relatie beginnen “want (insert 500 flauwe excuses”. Zit ergens begin seizoen 2.

   1. O, je hebt nog een hele rollercoaster te gaan! Het is er bij momenten over hoe ze van lief wisselen en doen alsof het weer maar eens om de ware gaat. Maar ik bleef verslaafd aan de glitter en fake glamour ;-). En trouwens, ware liefde overwint altijd :-).

 1. Mooi!
  Zo’n poetshulp, daar ga ik toch eens over beginnen nadenken in 2018. Op het werk klop ik steeds meer uren (wat ik niet zo erg vind, omdat ik het supergraag doe), maar er blijft minder tijd over voor gezin en hobbies. Maar toch, ik heb geen goeie ervaring gehad met kraamhulp en het blijft een vreemde in je huis. Hoe ervaar jij dat?

  1. Leen

   Het valt tot nu toe reuze goed mee! Er is ook al eens vervanging geweest en die was minder grondig, dus het hangt wel van persoon tot persoon af. De eerste twee keren was ik toevallig thuis dus kon ik het wat “in het oog houden”. Maar ik heb dat echt losgelaten, want de extra tijd die je ervoor in de plaats krijgt, is goud waard!

 2. Gossip Girl is ook één van mijn guilty pleasures ;-)
  Hier zijn we ook aan het twijfelen wat we gaan doen met Telenet, houden of niet. We kijken ook heel veel naar Netflix, maar we zijn het ook gewoon om héél véél programma’s op te nemen.

  1. Leen

   Ik vind het jammer dat vele goeie Amerikaanse crime series (zoals Criminal Minds, Bones, NCIS…) niet op Netflix te vinden zijn. Op tv worden ze wel zo onregelmatig uitgezonden dat ik me er meer aan ergerde dan wat anders :) maar toch, die mis ik wel. Alle Vlaamse programma’s zijn wél online te vinden, dus da’s wel zo makkelijk!

 3. Ik zit momenteel ook in mijn versgepoetst huis, gepoetst door mijn poetshulp. Zalig is ze! Ik zou dat ook niet meer kunnen missen hoor. Als ze eens ziek is is het hier echt een gortige boel :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.