Gouden randjes #5

Een mens staat niet vaak genoeg stil bij wat-ie heeft. In een poging te blijven timmeren aan de weg naar het optimisme – en die is láng voor de geboren doemdenker die ik ben – verzamel ik in deze rubriek af en toe momenten met een gouden randje.

Een (verlengd) weekendje Londen: vrijdag na het werk vertrekken en dinsdagnamiddag terug naar huis. Het was heavy, want te weinig tijd om te rusten uiteraard, maar omdat we acht jaar geleden de stad al eens uitvoerig bezochten, konden we ons nu focussen op de Waterstones, lekker eten en drinken en gewoon wat rondslenteren.

Londen, citytrip, gouden randjes

De start van de coachingsessies. Ik moet daarover nog wat meer schrijven maar ondanks dat ik soms wat teleurgesteld ben omdat ik iets meer huiswerk had verwacht, kom ik toch altijd opmerkelijk opgeruimder buiten dan dat ik er binnenstapte. En dat is voor mij momenteel al genoeg: erover kunnen praten, alles even loslaten, en iemand die mij zegt dat ik goed bezig ben en alles wel goed zal komen.

Daarop aansluitend: gele vakjes in mijn stress-tracker. Met die tracker begon ik om een link te zoeken tussen al dan niet goed slapen, stress en eten. Uiteraard streef ik naar groene vakjes maar geel na weken van afwisselend rood en oranje is een prestatie waarvan ik nog amper durfde dromen.

start to run, blog, gouden randjes

Terug gaan lopen. Na onze vakantie in Zuid-Tirol die verrassend goed meeviel op fysiek vlak, begon het zo hard te kriebelen dat ik het niet meer kon negeren: lopen wou ik, en lopen zou ik. Ik schreef me – na lang aarzelen – in voor een trail run in december, zodat ik iets heb om naartoe te werken, ook al is de afstand en het aantal hoogtemeters te hoog gegrepen, maar hey, zelfs als ik de finish over strompel in plaats van loop, zal het toch een hele prestatie zijn. En zelfs als ik besluit niet mee te lopen, ben ik gewoon keiblij dat ik het weer kan: lopen zonder drie dagen nadien doodmoe te zijn.

Plantjes. Onze living staat inmiddels aardig vol maar ik droom van een verdubbeling in aantal – al zou het dan wel eens kunnen dat het lief uit huis trekt. Dus ik moet het beetje bij beetje doen zodat het hem niet te fel opvalt. Het enige nadeel is dat ik met blijvende kamerplanten duidelijk minder goed ben dan met éénjarige groenteplanten… Er sneuvelden al drie van die hippe kleine plantjes wegens te veel water. Oeps.

plantjesliefde, blog, gouden randjes

Mijn verjaardagsfeestje voor de familie. Normaal zou ik schoon- en mijn familie gescheiden houden maar nu besloot ik om ze toch allemaal in mijn living te proppen, want twee weken na elkaar een feest, neen, dat kan ik niet aan. Ik vind het erg leuk om gastvrouw te spelen maar ik was toch blij om voor gemakkelijke oplossingen zoals een kaasschotel te gaan in plaats van een dag in de keuken te moeten staan. Het was een gezellige avond, met lekker eten en leuke cadeautjes.

citytrip, blog, gouden randjes

Een tripje plannen naar Sevilla, met een collega. We hadden er al over gepraat maar nu is het dan voor écht, en het is fijn om nog een klein reisje te maken dit jaar, naar het zuiden, waar het in november hopelijk nog een ietsje zomerser zal aanvoelen dan hier.

Graag al uw tips van wat we ginds moeten zien, eten en beleven!

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.