Gouden randjes #3

Een mens staat niet vaak genoeg stil bij wat-ie heeft. In een poging te blijven timmeren aan de weg naar het optimisme – en die is láng voor de geboren doemdenker die ik ben – verzamel ik in deze rubriek af en toe momenten met een gouden randje.

Het lief die voor me kookt: een supermalse filet pur met zelfgesneden ovenfrietjes en wat rauwe groentjes. Dat mag gerust elke week… :-)

Met het lief er een dagje op uit, naar zee gaan, gewoon wij onder ons tweetjes. En kort daarop een dagje naar de Voerstreek.

gouden randjes

Een wandelingetje maken na het werk, en een eekhoorntje dat dan vlak voor ons het pad oversteekt en recht een boom inspurt.

Bezorgde sms’jes van collega’s toen ik werd thuis gezet door de huisarts; dat was zo lief!

Bloemen op secretaressedag, aan huis geleverd: een prachtige bos in tinten geel en oranje. Trouwens ook een bosje rode rozen van het lief, die daarmee na negen jaar eindelijk toegeeft dat ik ook een klein beetje zijn secretaresse ben.

Cadeautjes van collega’s op mijn eerste dag terug op ’t werk.

gouden randjes

De eerste aardbeien, want die smaken altijd zoeter en beter dan al degenen die daarna komen. En dan vooral: de eerste aardbeien uit de tuin!

Een ijskoude Fanta na een inspanning op een hete bijna-zomerdag.

Onvoorbereid op (verlengd) weekend vertrekken, en tóch kunnen genieten van de rust. (Iets wat ik schijnbaar ein-de-lijk begin te leren.)

gouden randje, Leuven

Een hele fijne avond met een vriendin die ik lang niet heb gezien. Zien hoe een lange rij fans staat aan te schuiven voor een selfie met Jani. Een goodie bag kunnen bemachtigen, en de tote bag zélf toffer vinden dan de inhoud. (Behalve dan de gratis ijsjes. Want: gratis ijsjes! <3)

Mijn tante die me meevraagt naar een tuincentrum, en ik die pas doorheeft dat het een tuincentrum is wanneer ik de dag voordien toevallig de naam besluit te Googlen. :aaaaah:

Waar ben jij blij om?

 

 

15 Comments

    1. Leen

      O believe me ik kan hééééél donker zwartkijken hoor :-) Dus die positieve dingen bijhouden helpen me om toch af en toe te focussen op de goeie dingen.

  1. Wat een leuke rubriek! Ik word helemaal blij als ik konijntjes zie huppelen als ik fietsend op weg ben naar mijn werk. Of van ons manneke van 2,5 die elke dag zo veel woordjes bijleert en heel schattig zijn best doet om iets na te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.