Gouden randjes #17

* mijn trouwkleed gaan passen EN HET PAST NOG! * een weekendje aan zee met de schoonfamilie: gigantische wafels, een wandeling in het Zwin en supermooie enkellaarsjes vinden voor de winter * zomaar een oude vriendin, die ik al heel lang niet meer had gezien, tegenkomen op de dijk van Heist * de laatste rode kool uit mijn tuin verwerken; de diepvries zit goed vol nu * enkele rustige avonden die mijn stressniveau langzaamaan doen dalen * een onbekende blij maken met een gigantische courgette uit de tuin * verliefd worden op dit lied dat dan ook nog eens toevallig uit de boxen van een winkel schalt net als ik daar passeer * de Ideale Wereld die me nog hoop geeft voor de mensheid *

* de schrijfkriebels die me overvielen en nu al weken in de ban houden terwijl ik de meligste soap aller tijden herschrijf tot een vreselijk samenraapsel van verhaallijnen maar ik geniet er zó van * het bureautje uit mijn kindertijd dat na een jaar of twintig terugkeert en nu staat te pronken in mijn living * de trouwdag van vrienden die meer dan geslaagd was, inclusief een rijstpapdiscussie (bruine suiker of kinnekessuiker?) en een geweldig feestje als afsluiter * taart voor de familie en heel mijn living die vol zat met Bergskes <3 *

* nazomer en plotseling was mijn verjaardag de warmste dag van de herfst, o de ironie * gaan shoppen en mezelf een paar kleedjes cadeau doen en van het lief ook eentje krijgen * een wandeling maken in de buurt en het lief meesleuren allerlei onbekende wegjes in en zo weer nieuwe plekjes ontdekken * gaan eten voor mijn bday in mijn favoriet restaurant * onze badkamer kiezen, wat verrassend vlot ging * de alocasia die plots nieuwe blaadjes krijgt nadat er eerst een stuk of tien waren afgestorven * de geniale gitaarintro en eigenlijk het hele gitaarspel van Where the streets have no name *

* gaan shoppen met lief en schoonmoeder en het lief helemaal in het nieuw steken * een compleet luie zondag met Friends en schrijven doorbrengen terwijl de regen tegen de ruiten sloeg * een paar nachten goed slapen (lang leve minder daglicht!) * HET IS HERFST. Need I say more? * zomaar complimentjes krijgen over een kleedje waarin ik me toch niet 100% zeker voelde * de stress die compleet verdwenen is, hallelujah *

* een weekend om in te kaderen, met veel tijd * om te schrijven aan de soapstory * om Friends te kijken * om de slappe lach te krijgen (dat gebeurt toch te weinig he?) * om te werken aan de to do lijst van de trouw * om naar den hof te gaan en daar al enkele planten op te ruimen (maar ’t is nog te vroeg om alles klaar te maken voor de winter) * om de verjaardag van mijn oma te vieren * om een lange wandeling te maken in mijn favoriet bos *

Hebben jullie ook zo genoten van het herfstweertje?

19 Comments

 1. Bruine suiker op rijstpap, natuurlijk!
  Ik geniet van de nazomer, maar ik kijk uit naar de tijden waarin mijn stressniveau gedaald zullen zijn.
  En hoera voor de trouwjurk! Ik hoop dat je to do lijst niet meer té lang is :-)

 2. Hu, kinnekessuiker op rijstpap?! Dat is wreed lekkere suiker, maar bij rijstpap hoort toch echt wel enkel bruine suiker (en oh, wat heb ik nu goesting in rijstpap, zo jammer dat ze dat hier in de winkel niet hebben).

  Nog een late gelukkige verjaardag! En veel succes met de laatste trouwvoorbereidingen!

   1. Neen, jammer genoeg niet. Ze hebben hier wel boekweitpap, wat het dichtst in de buurt komt, maar niet hetzelfde is en veel minder lekker smaakt. Nog iets dat ik dus al eens uit België meesleep, al is het dan niet in grote hoeveelheden :-)
    Eigenlijk zou ik het gewoon eens zelf moeten leren maken; paar jaar geleden is met vrienden gedaan en zo moeilijk was dat eigenlijk ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.