Gouden randjes #10

Leuven Ladeuzeplein

 • Met vriendin S. afspreken en de hele namiddag in Leuven rondhangen: gaan lunchen bij den Optimist (want waar anders), eindelijk eens binnengaan bij Harvest Club en bevestigd krijgen dat dit een zéér gevaarlijke winkel is voor mijn portemonnee want duurzaam én zoveel leuke spullen…. Nog een paar winkeltjes doen en per ongeluk vier plantjes kopen, ja ik weet het ik ging stoppen! Iets gaan drinken in de drukte van Onan en op een bankje in de zon zitten babbelen tot de zon ineens weg was en het ijskoud werd en tijd om naar huis te gaan. Zoveel hartjes voor momenten als deze.
 • Dat het eindelijk eens deftig sneeuwde want – ook al was er doorheen naar huis rijden op vrijdagavond een pak minder leuk toen we door het rode licht schoven, jawel, bijna rechtdoor de Vaart in, gelukkig reed het lief niet snel en stak er niemand over en stond er geen auto meer voor ons – zo konden we zaterdag een bescheiden sneeuwwandeling maken in onze achtertuin.
 • De lente die ontegensprekelijk in de lucht hing, want ik zag binnen het half uur eerst een bijtje en vervolgens een citroengele vlinder voorbij vliegen. (Dat het een week later weer ging vriezen had niemand – willen – zien aankomen, en ik heb het nu echt wel gehad: winter, u was plezant, maar ’t is tijd voor lente, bolletaf!)

Kruidtuin Leuven

 • Groen licht krijgen van de kinesist om vooral verder te lopen mits extra training van de nu bijna onderontwikkelde bilspieren en zo toch weer beginnen dromen van ultratrails, maar we zullen eerst maar zien dat we start to run voor de vijfhonderdzesentachtigste keer afgewerkt krijgen zeker?
 • Iets bepaald niet leuk ontdekken over mezelf en meteen de eerste stap zetten om er iets aan te gaan doen. Want ik ben klaar voor een positieve verandering!
 • Een ijskoude maar erg interessante citytrip naar Berlijn, een stad die mijn hart zeker niet heeft gestolen, maar toch iets heeft weten te raken. Ik kan het nog niet goed uitleggen maar er volgen ongetwijfeld een aantal postjes op de reisblog – u weet ‘m zijn hé. Hierzo.

citytrip Berlijn

* nieuwe plantjes * Elvis (de calathea) die een nieuw blaadje aanmaakt nadat hij bijna dood was * gaan lunchen met ons mama en eindelijk de Smidse ontdekken * superlekkere vegetarische gerechtjes in Honger! (dat ik in deze post de hemel in schreef) * met ons mama gaan zondagshoppen * collega’s die stiekem mijn paaseitjesvoorraad aanvullen * op het verjaardagsfeestje van mijn zus familie terugzien die ik al een tijdje niet had gezien * Gilmore Girls bingewatchen *

samentuin

* het eerste glas champagne na een maand geheelonthouding voor Tournée Minérale * een lange middagwandeling maken met ons mama en op plekjes in Leuven komen waar ik al lang niet meer was geweest * een eekhoorntje zien in het park van de samentuin * voor het eerst dit jaar naar mijn moestuin gaan en in de grond wroeten * zoveel mooie reacties krijgen op mijn #elklijfeenschoonlijf-postje, jullie zijn geweldig!! <3 *

Welke lichtpuntjes waren er bij jou?

 

9 Comments

  1. Leen

   O nee, enfin, er zijn wel een paar trailruns die ik wil lopen, ooit: North C-trail aan zee, La Chouffe trail in de Ardennen, de Jeezekesloop hier in Wezemaal, en natuurlijk droom ik van de Eiger Ultratrail, maar ik focus me eerst op de 5K weer halen, en daarna 10K, en daarna zien we wel weer. Niks overhaasten dit keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.