Goede voornemens 2018

Ik kan het niet laten: elk jaar opnieuw maak ik een lijstje met goede voornemens. Anders dan andere jaren staan er minder dingen op die ik mezelf wil verplichten te doen – behalve een groot opruimproject – maar is het lijstje eerder bedoeld om mezelf eraan te herinneren: ge zijt goed bezig Leen, en als ge dit doet, zult ge u nog beter voelen. Een vriendelijk duwtje in de rug, een reminder aan quality time voor mezelf.

Een gezonde geest…

 • Dagboekschrijven, want dat helpt me enerzijds om de chaos in mijn hoofd te kalmeren en anderzijds om de goeie momenten te herinneren.
 • 26 weekends voor mezelf houden. Dat is véél en zal een grote uitdaging worden, maar ik heb de laatste weken gemerkt hoeveel deugd twee dagen rust mij kunnen doen.
 • 52 boeken lezen. Ah ja. Minstens. Als ik echt 26 weekends voor mezelf houd, zullen het er nog véél meer worden. En wat kijk ik ernaar uit, naar zoveel leestijd!
 • Een grote opruimronde houden doorheen ons huis. Ik moet nog nadenken hoe of wat, maar de Zsazsa-almanak zette me alvast op het goede spoor.

goede voornemens

… in een gezond lichaam

 • 1200 km fietsen (transport). Het doet me elke ochtend deugd om na 20 minuutjes beweging en frisse lucht op ’t werk aan te komen. Alleen die regen hé. Daar moet eens iets op uitgevonden worden.
 • 500 km wandelen (of lopen). Ik leg de focus bewust op wandelen, wat ik in 2017 veel te weinig deed en wat ook gewoon veel gezonder is dan lopen en hoe graag ik ook loop, ik moet naar mijn lijf luisteren. Met alle rugissues die ik al heb gehad, durf ik niet hopen op een trailrun in de Ardennen, maar wel op een paar mooie dagtochten in eigen land en natuurlijk de geplande trektocht in Nepal.
 • Gemiddeld 10.000 stappen per dag. Ik wil meer bewegen, niet elke middagpauze achter mijn bureau blijven zitten. Frisse lucht is gezond, bewegen is gezond. In 2017 deed ik gemiddeld slechts 8.606 stappen per dag, en dat ik heb ondervonden. Dus we gaan terug ons best doen!

goede voornemens

… in een gezondere wereld

 • Alles duurzaam kopen. Dat wil zeggen: kledij, schoenen, accessoires, keukengerief, tuingerief… Bij alles wat we aankopen, moet ik leren nadenken en afwegen: is het fair trade, is het duurzaam, is het geen wegwerp, gaat het lang meegaan, met welke materialen is het gemaakt? Op die manier wil ik mezelf leren bewust(er) om te gaan met spullen in deze wegwerpmaatschappij.
 • Geen boeken kopen. In 2017 kocht ik 27 boeken, al dan niet dankzij waardebons. En ik las er ocharme 10 uit de eigen kast. Het kost niet veel inlevingsvermogen om u voor te stellen dat ik op den duur een opbergprobleem ga krijgen. Tegenwoordig heb ik trouwens veel vaker last van miskopen. Dus. Ik koop geen boeken meer tot er minstens één halve Billy leeg is. (Ik heb nog een boekenbon, dus ik moet nog bedenken wat ik daarmee ga doen.)

goede voornemens 2018

Zo. Ik ben klaar voor 2018. En jij?

 

 

 

 

11 Comments

 1. Nepal? Heb ik iets gemist? Zo spannend zeg! Het lijken me heel haalbare voornemens. Ik hoop dat je niet teveel druk zal zetten op jezelf in 2018. Wat dat betreft staat staat genieten en af en toe gewoon foert zeggen bij mij redelijk centraal.

 2. Mooie voornemens! 8.000 stappen per dag vind ik al een mooi gemiddelde, ik haal dat ook ongeveer, tijdens weekdagen altijd tussen de 8.000 en 10.000 maar tijdens weekends zijn er dat soms minder dan 5.000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *