Goede voornemens 2017: de lijst

Het is weer zover: een nieuw jaar, een nieuw begin, een propere lei. En nieuwe voornemens euhm uitdagingen, want in 2017 zullen er wat dingen moeten veranderen om een beter evenwicht te vinden en mijn grenzen te bewaken – tegen de buitenwereld, maar in de eerste plaats tegen mezelf.

1. Mijn boeken op kleur sorteren.
Of onze tweede kamer op een andere manier aanpakken zodat het een gezellige leeshoek wordt. Ik wil een plekje voor mezelf in huis, zoals het lief zijn bureau heeft om te gamen.

2. Zelf drie ecoproductjes maken voor in het huishouden.
Naar het schijnt kom je met azijn al héél ver.

3. Mijn oude fotoalbums inscannen.
Want dat zou weer een halve kast extra ruimte betekenen.

4. Een logo maken voor deze blog of voor de reisblog.
Het lijkt me cool om eens zelf iets te ‘designen’, en als het dan nog van pas komt, is dat helemaal geweldig.

5. Trailrunnen.
Weg met het asfalt. Ik hoor de Vlaamsche heuvels al roepen. Hopelijk kan ik één keer een ‘wedstrijd’ meelopen, al zijn degene die ik vond niet om mee te lachen qua hoogtemeters. *slik*

6. 1000 km wandelen/lopen
Vorig jaar wandelde ik 462 km en liep ik er 303. Het lijkt me dan ook een vrij ambitieus cijfer, maar soms moet je de lat hoog leggen om gemotiveerd te blijven, én ik loop langere afstanden dan vorig jaar rond deze tijd.

7. 1200 km fietsen
Ook hier blijven we optimistisch en hoop ik de goesting te vinden om met de fiets naar ’t werk te blijven gaan. In 2016 fietste ik trouwens 1154 woonwerkkilometers en dat terwijl ik ’s zomers een hele maand lekker lui met de bus ging. Dus: eitje.

8. Een yogales volgen
Ik bekeek en probeerde een paar beginnersvideo’s op YouTube, maar zonder spiegel heb ik geen flauw idee wat ik doe eigenlijk.

9. Veertien receptjes verzamelen voor gezonde tussendoortjes
Want mijn altijd-hongerige maag heeft ze hard nodig.

10. Dagboekschrijven
En als het kan, elke dag. Een leger hoofd verzacht het insomniamonster.

11. Minstens 52 boeken lezen
Want 2016 was op dat vlak een crappy jaar met 35 boeken. Bah.

12. Twaalf uitstapjes met het lief, inclusief vakanties
Omdat quality time zó belangrijk is.

13. Stoppen met te veel
Te veel willen, te veel moeten, te veel spullen, te veel eten – te veel van alles.

En u? Wat wilt u echt doen of bereiken in 2017?

20 Comments

 1. Ik heb mij voorgenomen om hier zo rap mogelijk “bij te lezen”. Dat ik dat niet wist zeg…
  En verder hoop ik toch echt wel mijn eindwerk in vorm gegoten te krijgen, liefst op tijd.
  Succes met jouw lijstje!

 2. Mooi lijstje! Veel succes ermee!

  Ben vooral benieuwd naar de zelfgemaakte ecoproductjes; ben zelf deels al aan het experimenteren, maar ben ook nog deels oude producten aan het opgebruiken (ah ja, als ge weinig kuist, doet ge daar lang mee natuurlijk, ahum…).
  En die boeken op kleur, op zich heb ik daar ook al over getwijfeld om dat eens te doen, maar tegelijk vind ik ons systeem nu (op taal) ook wel handig. Ach ja, sowieso verander ik regelmatig eens wat boeken van plaats, dus wie weet krijg ik wel eens het zot in mijn kop en haal ik ze er allemaal uit om te herschikken ;-)

  1. Leen

   ’t Is inderdaad een gigantisch werk om alles te herschikken, ik ben nog moed aan het verzamelen :)
   Met die ecoproductjes zit ik met hetzelfde. Als er nu een bus chemische rommel op is, ben ik al zover dat ik ze vervang door een ecoproduct, bv wc-eend, maar zelf maken is er dus nog niet van gekomen. Wasmiddel bijvoorbeeld heb ik nog een voorraad voor 2 jaar of zo :) :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *