Gelezen, gezien, gehoord #3

In deze rubriek deel ik mijn favoriete of juist meest-geërgerd-aan boek, serie, film, muziek, gerecht, restaurant of eendert wat. Voor ieder wat wils!

Gezien

De volledige en uitgebreide want extended version van Lord Of The Rings. Bijna 12 uur lang kijkplezier, op één weekend tijd. Mijn god wat heb ik daarvan genoten! Eindelijk nog eens iets samen met het lief kijken, dat ook, want verder verschilt onze smaak zodanig dat hij altijd boven naar series zit te kijken, en ik beneden. Het was zo leuk dat ik meteen opnieuw wou beginnen, eigenlijk, maar dan zou iedereen weten wat voor een nerd ik stiekem ben.

Ik begon halfhartig aan 2 Sterren Restaurant maar het ligt me niet; ik vond Mijn Restaurant dan zoveel leuker. Hier worden, in plaats van zomaar mensen die keihard voor hun droom van een eigen restaurant willen gaan, BV’s opgevoerd die toevallig graag koken en voilà, betaal ze om voor entertainment te zorgen. Het is dat Sergio Herman meedoet of ik had niet eens de moeite genomen om te beginnen met kijken.

Liefde voor Muziek ben ik aan het opsparen, hier en daar één afleveringetje net voor ze offline worden gehaald, want het is en blijft mijn favoriet programma van het moment en binnenkort is ’t weer gedaan – nog twee afleveringen te kijken. Sylvie de Bie heeft me al aangenaam verrast, maar I’m a sucker voor mannen met gitaren en als Jasper Steverlinck begint te zingen dan ben ik verloren. En Sarah Bettens haar stem is gewoon de beste van de hele wereld, zeg dat ik het gezegd heb.

Gilmore Girls is nu definitief gedaan hoewel er geruchten gaan over een vervolg want na die cliffhanger – wat was DAT! De serie speelt zich tien jaar later af, dus Lorelai is nu tegen de vijftig, maar haar gezicht is afschuwelijk bewerkt met botox en nose jobs en godweet wat nog meer van operaties om er dertig proberen uit te zien, het is gewoon geen zicht oké. Als ik dan denk aan Emily Gilmore, die ook rond de vijftig was aan het begin van de oorspronkelijke serie; die zag er tenminste haar leeftijd uit en een echte klassedame. Waarom de natuur proberen te misleiden he? Ik vond het echt lelijk om naar te kijken.

Er verscheen een nieuw seizoen van Queer Eye op Netflix: vijf homo’s die een man/vrouw volledig restylen en intussen ook hun huis en hun mindset aanpakken. Wat kan ik daarvan genieten! De vijf komen regelmatig zichzelf en alle mogelijke vooroordelen tegen, en in élke aflevering wordt er gebleit (door henzelf en door de kijker, dat spreekt). Heerlijke, hartverwarmende televisie.

Geschreven

Adressen voor onze save the dates. We sturen er geen naar iedereen, het gros moet wachten op de officiële uitnodiging, maar de belangrijkste mensen moeten onze trouwdatum toch al eerder in hun agenda noteren, vonden we.

Gehoord

Ik ben een klein beetje geobsedeerd door Queen momenteel. Vorige week gingen we naar de theatertour I Want To Break Free van de Nederlandse covergroep Queen Forever waarin ze het leven van de band vertellen a.d.h.v. hun liedjes. Absoluut hoogtepunt voor mij was toen de Brian May van de show plots in zijn eentje op het podium stond, naast een reusachtige foto van Freddie Mercury, en My bijou begon. Maar echt. Kiekenvlees. Enfin, eind deze week mag ik de échte Brian May live bewonderen in het Sportpaleis. Nu al hét concert van het jaar, ik voel het.
Dat mijn afspeellijst van de voorbije weken dus voornamelijk Queen-nummers bevat, hoeft u niet te verbazen.

Queen Forever
Queen Forever in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Gegeten

We hebben onze eerste maaltijdbox van Ekomenu achter de kiezen, en aten al bietenpannenkoekjes en lasagne en tzatziki en iets met chorizo. Dat viel dus zo goed mee dat ik mij een abonnement gepakt heb. Het lief maakte de allereerste maaltijd uit de box klaar en het was aandoenlijk om hem te zien stressen in de keuken (hoewel op de bijgeleverde receptenkaarten alles netjes stap voor stap staat uitgeschreven) want het water kookte maar de patatten waren nog niet voorgesneden en hij was de komkommer aan het raspen maar eigenlijk moest eerst de ajuin fijngesnipperd worden want waarom zouden we de volgorde van de kaart volgen he – nu weet hij tenminste wat een strijd koken soms is, al hoop ik dat het hem niet ontmoedigd heeft om binnenkort nog eens in de keuken te staan. Stap voor stap hé, en ik maak me geen illusies: hij zal nooit degene zijn die spontaan zegt “En vandaag kook ik”, maar in het weekend het roer overnemen zou voor mij al een wereld van verschil maken.

Eko Menu

Gezocht

Alle informatie over drie familieleden – twee broers en één zus, Joseph, Louis en Hermina – die alledrie veel te jong tijdens Wereldoorlog I overleden. Op basis van hun gemeenschappelijke bidprentje en de locatie van Louis’ graf spitte ik al Rijksarchieven en soldatenarchieven uit, mailde naar kerkhoven en andere instanties, bezocht de tentoonstelling in het Belevingscentrum ’14-’18 van Tildonk, in Leuven ‘HERLEVEN. Leuven na 1918‘ en de toren van de universiteitsbibliotheek die in beide wereldoorlogen immers zwaar te lijden heeft gehad.
Het is een fascinerende zoektocht en vooral indrukwekkend hoeveel info je tegenwoordig online kan vinden.

Gelezen

Eigenlijk erg weinig, de voorbije weken, want wanneer ik in de zetel lag keek ik vooral tv of zat ik te prutsen op mijn laptop. Mijn nachtkastjeboek gaat moeizaam; het is een Engelstalig met allerlei verhalen gewoven rond één rode draad, en ik worstel nog steeds met het eerste hoofdstuk waarin al zoveel clichés samenkwamen dat ik er het liefst mee wil stoppen maar kom, ik wil hoofdstuk twee nog checken want ergens is het nog wel goed geschreven. #dilemma
Ik heb genoten van Het jungle boek, hoewel voornamelijk van de stukken waarin Mowgli de hoofdrol speelde, want het boek gaat veel verder dan enkel de oerwoudavonturen. Het tweede boek dat ik uitlas was De negen dagen van Rabbit Hayes, dat zo mooi de banden tussen een familie beschreef en ja er waren tranen, uiteraard, ’t was zo schoon en triest en al. Het Vlaamse Val van Roderik Six was dan weer een teleurstelling, ofwel ligt het aan mij want ik snapte er gewoon weinig van. Te veel woorden om te bedekken wat er nu echt aan de hand is, ik kan daar tegenwoordig moeilijk mee om.

Wat is uw favoriete Queen-liedje en welke boekentip hebt u nog voor mij?

8 Comments

 1. Ik heb niet echt een uitgesproken favoriet, er zijn zoveel goede Queen nummers. Momenteel staat Don’t Stop Me Now in mijn Spotify lijst :-). En wat de Jasper betreft, ik snap je helemaal. Hij brengt mij in vervoering! Dat is maar weinig mannen gegeven ;-).

 2. Ik denk niet dat ik dit jaar al een boek heb gelezen. En ik kocht een paar flutromans van 5 euro in het boekenvoordeel. Leesvoer op reis , om dan daar achter te laten, als ik ze uit heb.
  Wat queen betreft, ik heb een lievlingsnummer, maar weet de titel niet meer. ER komt een stuk Japanse tekst in, en die kon ik indertijd van buiten. Iets van torriato iko, no sorohito yo of zoiets. Je weet vast niet wat ik bedoel. Als je het ooit eens moest horen, dan ga je zeggen, ah dat is het Chrissebieliedje. Geniet van de zomerse dagen!

  1. Leen

   Ik heb het gegoogled, het heet ‘Teo Torriatte’ ofte ‘Let us cling together’. Ik ken het niet! Er is nog veel muziek van Queen om te ontdekken voor mij…

 3. Liefde voor muziek is echt een goed programma! Ik heb wel naar 2 sterren restaurant gekeken maar vooral dan omdat dat zalig was om gewoon TV te kijken, niets te moeten doen en aan niets te moeten denken.
  Lezen gaat bij mij weer erg traag dit jaar… “En toen schiep God Kevin” is nu bijna uit en dat vind ik wel een goed boek. Lekker luchtig en leuk om tussendoor eens te lachen.

 4. Wij gingen ook kijken naar 2 Sterren Restaurant maar hebben dit uiteindelijk niet gedaan, maar we hebben precies niet veel gemist.
  De negen dagen van Rabbit Hayes moet ik ook lezen! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.