Gelezen, gezien, gehoord #2

In deze rubriek deel ik mijn favoriete of juist meest-geërgerd-aan boek, serie, film, muziek, gerecht, restaurant of eendert wat. Voor ieder wat wils!

Gelezen

De afgelopen weken las ik vijf boeken, wat zeer mooi is want zo kom ik op Goodreads op 23 boeken voor 2018. Nog steeds mooi op schema, en ik ben vooral blij dat ik terug in de flow ben om elke avond voor het slapengaan een klein stukje te lezen; momenteel ligt Het jungle boek trouwens op mijn nachtkastje.

gelezen
De laatste bladzijden van Misdaad en straf.

Gehoord

Saltwater van Chicane, eerst de radioversie en vlak erna in de afspeellijst kwam de originele 9-minuten-versie. We zaten in de auto op de terugweg van Antwerpen, het was middernacht voorbij en ik was doodmoe maar zelfs dan kan dit lied mij zoveel doen voelen dat het de plooien gladstrijkt en alles efkes beter maakt. Het blijft één van mijn favoriete nummers van all time, rij-door-de-bergen-muziek, melancholie, een zacht zalfke en verlangen in één, dat doen niet veel nummers dit na. Doe uw ogen toe, goed luid zetten hé, en laat u meevoeren naar het fantastische hoogtepunt…

Gezien

Temptation Island is afgelopen en ik ben een beetje in een zwart gat gevallen nu. Thuiskomen op vrijdag, een pizza in de oven schuiven en mijn hersens efkes uitschakelen, dat deed zo’n deugd he. Gelukkig was er nog Shopping Queens op vijftv, waar wekelijks vier zelfbenoemde fashionista’s het tegen elkaar opnemen om een opdracht van fashion goeroe Jani uit te voeren en zo het kroontje van shopping queen te bemachtigen. Ik moet de laatste afleveringen van dit seizoen nog kijken, maar je vindt ze nog een tijdje terug op de site van vijftv. Als je houdt van binnengluren in de extravagante of gigantische of peperdure of buitenissige kleerkasten van Vlaanderen, dan is dit hét moment.

Liefde voor muziek is ook weer begonnen, het programma waarbij enkele Nederlandstalige artiesten samen in een huis worden gedropt. Elke avond is gewijd aan één artiest van wie de anderen dan hun versie van een bepaald nummer mogen brengen. Er wordt áltijd gebleit. Zeker kijken, want dit jaar is het met o.a. Jasper Steverlinck, K’s Choice en Sharon den Adel.

Ik heb De Mol vanaf de zijlijn gevolgd, waarmee ik bedoel dat ik keihard meekeek en wat speculeerde maar geen moeite deed om zoals de die hards écht op zoek te gaan naar de mol. We keken nooit de avond zelf, maar één of twee dagen later en de dag na de finale deed ik mijn best om social media te mijden om toch maar geen spoilers te zien passeren. Ik lees nooit kranten dus dat zou geen probleem geweest zijn, ware het niet dat ik bij mijn tante langsging en bij haar de krant op tafel lag, met op de voorpagina de naam van de mol en dat sprong me meteen in het oog… Jammer!

Op Netflix was er nog steeds Gilmore Girls, al heb ik nu de laatste aflevering van de oorspronkelijke serie achter de rug. Toen Lorelai ineens besloot met Christopher te trouwen wou ik die dude met zijn gefakete Parijs-romantiek de Seine ingooien, en toen het een paar afleveringen verder ineens weer gedaan was (zodat de weg terug open lag voor Luke), kon ik die miserabele, ongeloofwaardige scenarioschrijvers wel de voeten kussen.
Tussendoor keek ik in een recordtempo naar Queer Eye, een Amerikaanse reality show waarin verwaarloosde heteromannen door een team van homo’s een nieuwe stijl aangemeten krijgen, inclusief advies over hun sociaal leven, hulp bij onverwerkte trauma’s en een volledig nieuw interieur. Het was gewoon geweldig en ik hoop dat er gauw nog een seizoen komt.

En nee, ik heb niet zoals half mijn Twitterfeed naar de #RoyalWedding gekeken. Wel efkes de jurk van ons Meghan gecheckt, natuurlijk, maar voor een kleed dat 400.000 euro zou gekost hebben – HLN beweert 115.000 euro maar zelfs dat is nog belachelijk veel geld voor een stuk stof, een stuk stof mannekes! – had ik precies toch wel iets meer verwacht.

Gegeten

Door ons verlengd weekendje Frankrijk passeerden er enkele culinaire hoogstandjes op ons bord, maar ook in de eigen habitat heb ik lekker gegeten. Zo gingen we met vrienden het Spaans Dak uittesten, dat aan het Zoet Water in Oud-Heverlee ligt en dus alvast zijn setting, mét zicht op water en bossen, mee heeft. We kozen voor het driegangenmenu (die toevallig helemaal vis was) en hebben ons dat niet beklaagd: degelijke porties, verse groentjes, lekkere sausjes én nog een uitgebreide koffie achteraf. Een topavond!

La Frasca Leuven

Tijdens de wekelijkse meidenlunch van ’t werk testten we het spiksplinternieuwe La Frasca uit, een Italiaanse cicchetteria in centrum Leuven. De menukaart is voorzien van Italiaanse tapas, focacce en bruschettone, en niet te vergeten prosecco’s waar we nog eens voor moeten teruggaan want ’s namiddags moest er uiteraard ende helaas nog gewerkt worden ook.

Wat is jouw favoriete rij-door-de-bergen-muziek?

13 Comments

   1. Ja, dat vind ik ook! Russische boeken lezen eigenlijk verrassend vlot; ’t is in het begin soms wat wennen om er in te komen (deels door al die namen en bijnamen), maar eens je vertrokken bent, leest het soms bijna als een “keukenromannetje” :-)

 1. Mijn favoriete door de bergenrijmuziek is, The war on drugs, de lange versies van hun song kunnen me helemaal zen maken! Ik ben zo blij dat we vorig het concert konden bijwonen! Het was geweldig. Maar ik ga eens naar jouw stukje muziek luisteren als de tv afstaat, sjjjjt ventje is tv aan het kijken!

  1. Leen

   Ik vond de editie van twee jaar geleden echt fantastisch, met oa Paul Michiels, Dana Winner, Belle Perez en Sioen. Op Youtube kan je nog heel wat filmpjes terugvinden en de School Is Cool versie van ‘Honey bee’ van Belle Perez is nog efkes een hit geweest ook. Zoveel hartjes voor dat programma!

 2. Hier werd maar een beetje gelezen, maar wel veel gekeken naar Netflix… La Casa De Papel is echt schitterend!
  Eens ik alles van Gossip Girl gezien heb, begin ik misschien aan Gilmore Girls :-) .

  1. Leen

   Ik ben gestopt met Gossip Girl, ik kon die ‘S’ hoe langer hoe minder uitstaan en dan is het jammer dat dat een hoofdpersonage is :p Over La Casa.. heb ik al veel gehoord, hmm, misschien toch eens bekijken ;-)

 3. Zo veel gelezen al! Ik zit aan 14 boeken, wat ook niet slecht is vind ik. Een muziekfanaat ben ik niet echt, maar naar Liefde voor muziek kijk ik wel nog graag! Gelukkig is er nu minder op tv, want er is werk genoeg buiten in de (moes)tuin :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.