Gelezen #9

Dankzij een aantal rustige weekends en weekavonden en niks op tv en niet durven verderkijken naar Stranger Things ligt mijn leestempo weer een pak hoger. En stiekem geniet ik wel heel erg van lezen in de donkere seizoenen: de regen slaat tegen het raam, de wind loeit om het huis, maar ik zit lekker gezellig binnen, onder een warm dekentje, kaarsjes erbij…

De volledige reviews vind je in mijn Leeshutje, of je kan me volgen op Goodreads.

Thriller

De noodkreet in de fles, Jussi Adler-Olsen – 3*

Brigadier Mørck en zijn onnavolgbare team krijgen een geheimzinnig flesje in handen, dat een noodkreet om hulp blijkt te bevatten… van een heel aantal jaren geleden. Kunnen ze de slachtoffers alsnog terugvinden? En zijn er intussen nog nieuwe gemaakt? De spannende jacht op een seriemoordenaar kan beginnen. (volledige review)

gelezen

Romans

Een kwestie van geluk, Esther Freud – 1*

In dit boek volgen we de levens van enkele jongeren die starten aan een prestigieuze toneelschool in de hoop daarna een professionele acteercarrière te kunnen beginnen. Voor de meeste onder hen loopt dat wel anders af. Ik vond het een oppervlakkig boek vol clichés en wou achteraf dat ik het na één hoofdstuk had weggelegd. (volledige review)

Een boek per dag, Nina Sankovitch – 3*

Het is dit boek dat me uit mijn leesdip haalde. Nina besluit om na de dood van haar oudere zus een jaar lang elke dag één boek te lezen, met de steun van haar gezin. En met wat een toewijding en volharding – ik was jaloers op de uren die ze opgekruld in haar paarse zetel kon doorbrengen, en voelde me schuldig omdat ik zoveel tijd verdoe met Netflix. De liefde voor het lezen spat van elke bladzijde, al heb ik me soms geërgerd aan het perfecte Amerikaanse gezinsleventje. (volledige review)

gelezen

Historische romans

De man die naar Auschwitz wilde, Denis Avey – 3*

Denis Avey vecht als soldaat in de Tweede Wereldoorlog en wordt krijgsgevangene gemaakt in Noord-Afrika. Na heel wat omzwervingen, die gedetailleerd beschreven worden, komt hij in Polen terecht op de werf van een fabriek, waar hij moet samenwerken met gevangen uit Auschwitz III. Zo komt hij op het idee om met één van hen van plaats te wisselen voor één nacht, om de gruwelen in het concentratiekamp van dichtbij te kunnen meemaken. Het duurde een halve eeuw voor deze straffe kerel zijn verhaal kwijt kon. Een must-read voor iedereen met interesse in deze zwarte bladzijden uit onze geschiedenis. (volledige review)

gelezen

Witte vleugels, zwarte vleugels, Sue Monk Kidd – 2*

Sarah krijgt voor haar tiende verjaardag haar eigen slaaf cadeau. In dit boek volgen we de wedervaringen van zowel Sarah, die alles op alles zet om de slavernij af te schaffen, als het slavinnetje Hetty, die boven alles vrij wil zijn. Twee totaal verschillende vrouwen die door hun verleden met elkaar verbonden blijven en elk op hun eigen manier vechten om te overleven. Een mooi verhaal over vriendschap, maar het was soms te ‘gemaakt’ voor mij, vandaar het lage aantal sterren. (volledige review)

gelezen

Sci-fi

Dark matter, Black Crouch – 4*

Jasons leven wordt helemaal op z’n kop gezet wanneer hij wordt ontvoerd, en wakker wordt in een wereld die niet de zijne is maar er wél verdacht veel op lijkt. Zijn vrouw is zijn vrouw niet en zijn zoon is nooit geboren. En het wordt steeds onwerkelijker terwijl hij op zoek gaat naar de waarheid en zijn oude leven. Een fascinerende thriller. (volledige review)

Life After Life, Kate Atkinson – 4*

Ursula wordt keer op keer opnieuw geboren in 1910 en kan zo de geschiedenis telkens een beetje meer sturen. Zeer intrigerend om bij elk nieuw leven de verhoudingen te zien veranderen, de onderlinge relaties, gebeurtenissen die nu weer wel, dan weer niet plaatsvinden. En zal Ursula erin slagen om het lot van de wereld te veranderen vóór de Tweede Wereldoorlog uitbreekt? (volledige review)

Welk mooi boek las jij nog onlangs?

5 Comments

 1. Netflixen valt bij mij nog meer maar ik verdoe veel te veel tijd online… Ik ging 50 pagina’s lezen vandaag en kwam maar aan 23 tot nu toe :'(
  De man die naar Auschwitz wilde spreekt me wel aan.

  1. Leen

   Hoed je voor véél details in dat verhaal :-)
   Ik ken het; ging vandaag veel lezen maar na een half uur heb ik vanmiddag Netflix opgezet en hopla, we zijn weer vijf uur later…

 2. Ik haal hier weer heel wat inspiratie uit. En vragen, dat ook :-)
  Want elke dag één boek lezen klinkt op zich wel leuk, maar dan lees je toch geen enkel écht dik boek? En behalve dat het idee om te wisselen met een gevangene in een concentratiekamp te zot voor woorden klinkt, vraag ik mij ook af hoe je die persoon na één nacht ooit nog kunt overtuigen om terug te wisselen? Ik zal die boeken maar hoog op mijn lijstje zetten, zodat ik snel de antwoorden weet ;-)

  1. Leen

   Ik denk dat er wel een aantal moeilijkere, en dikkere bij zaten maar dan moet je echt een hele dag, uuuuuuren aan één stuk kunnen lezen. Een luxe die ge als werkende mens natuurlijk nauwelijks hebt… Helaas :-D
   Als één van de twee mannen was betrapt op de wissel – vergeet niet dat de mensen in Auschwitz waren gebrandmerkt – dan was de Auschwitzenaar sowieso gedood geweest… dus beter na één nachtje snel terug wisselen zodra daar kans voor was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *