Gelezen #7

Mijn zevende Gelezen-postje van 2017 al, zeg, we’re on a roll!
De volledige reviews vind je in mijn Leeshutje, of je kan me volgen op Goodreads.

Kinderboeken

De schim in het duister, Betty Ren Wright (De Tienerbibliotheek) – 2*

Jessica wordt achternagezeten door een geest sinds ze met haar ouders in het huis van haar grootouders op het platteland is komen wonen. Middenin het bos blijkt een verlaten schooltje te staan waar vroeger mysterieuze dingen moeten gebeurd zijn… en Jessica moet dringend uitvogelen wat precies, voor de geest haar vermoordt.
Geschreven op een te kinderlijke toon, en het was ook helemaal niet zo spannend als ik me herinnerde.

gelezen

De laatste vampier, Willis Hall (De Tienerbibliotheek) – 4*

De familie Hollins komt tijdens een roadtrip in Europa terecht in een dennenbos, vergeven van de wolven, aan de voet van een schijnbaar verlaten kasteel. Schijnbaar, want klinkt daar ’s nachts geen muziek? En waarom zijn de dorpsbewoners zo ongelooflijk bang?
De schrijver schrijft op een volwassen, humoristische manier, waardoor ik dit twintig jaar later nog steeds een geweldig verhaal vind. Lezen!

Young Adult

Herinneringen van een denkbeeldig vriendje, Matthew Dicks – 2*

Budo is het denkbeeldig vriendje van Max, die op een dag wordt ontvoerd door een lerares uit zijn school. Max is speciaal, omdat hij niet kan omgaan met mensen zoals andere mensen dat wel kunnen. Budo is de enige die weet waar Max is, en dus ook de enige die hem weer naar huis kan brengen. Alleen, hoe doet hij dat als behalve Max en andere denkbeeldige vriendjes niemand hem kan zien?
Ik had het boek spannender verwacht, maar mijns insziens blijft het verhaal te vaak hangen bij onbenulligheden waardoor het langdradig wordt. Toch twee sterren omdat dit het eerste boek is dat ik tegenkom waarin de hele wereld der denkbeeldige vriendjes zo uitvoerig wordt beschreven – het gaf me een vreemd, geborgen gevoel want ik ben mijn eigen denkbeeldige vriendjes nog niet vergeten.

gelezen

Literatuur

White Teeth, Zadie Smith – 5*

In dit epos volgen we leven en welzijn van twee families in Londen, van de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren 2000. We delen hun lief en leed, zien de kinderen opgroeien, maken rampen mee, worden verliefd, trouwen, gaan (bijna) dood…
Zonder twijfel één van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. De personages, de verhalen, alles valt gewoon prachtig samen, en dat dit dan is geschreven door een jonge vrouw van 25!

Roman

Het kleine meisje dat een wolk had ingeslikt, Romain Puértolas – 4*

Providence, een bloedmooie jonge vrouw, wordt tijdens een vakantie helemaal verliefd op een Marokkaans meisje dat in een ziekenhuis levenslang aan bed gekluisterd ligt, met een wolk in haar longen die haar dreigt te verstikken. Op de dag dat Providence naar Marokko vliegt om de adoptieprocedure af te ronden, verspert een andere, Ijslandse wolk het Europese luchtruim na een hevige vulkaanuitbarsting, waardoor ze gedwongen wordt op eigen houtje, jaja met haar eigen armen, naar het zuiden te vliegen.
Een ontroerend verhaal over hoe liefde bergen kan verzetten.

gelezen

Thrillers

De weduwe, Fiona Barton – 1*

Glen Taylor wordt verdacht van ontvoering en moord, maar bij gebrek aan bewijs wordt hij vrijgelaten – om dan om te komen tijdens een stom busongeval. Jean Taylor blijft als weduwe achter en de pers doet er alles aan om háár kant van het verhaal te pakken te krijgen. Hoe groot is de rol die de brave echtgenote speelde in de gruwelen die haar man zou hebben begaan?
Waarschijnlijk had ik te grote verwachtingen van dit verhaal, maar het kon me niet boeien en was saai en ongeloofwaardig.

gelezen

De discipel, Hjorth Rosenfeldt – 2*

Sebastian Bergman raakt betrokken bij een zaak waarbij de moordenaar zich lijkt te richten op Bergmans veroveringen, zowel recente als dieper uit zijn verleden. Wanneer de moordenaar bovendien zijn pijlen richt op Bergmans dochter, is er haast en moed geboden om hem te slim af te zijn.
Mijn sympathie voor het hoofdpersonage, een echte antiheld, lijkt bij elk boek uit de reeks verder te slinken. Het verhaal op zich is erg spannend, maar verder nogal on-origineel en soms zelfs ronduit voorspelbaar. Beetje jammer.

Las jij nog een goed boek onlangs?

7 Comments

  1. Grappig, vandaag in de leesclub was er iemand bezig in White teeth, maar zoals hij het omschreef, leek het niet echt een boek dat ik per se zou willen lezen, terwijl ik het op basis van jouw review meteen op mijn leeslijst gezet heb :-)
    Tof dat op zijn minst een van de twee boeken van De Tienerbibliotheek de tand des tijds heeft doorstaan :-) Blijft moeilijk he, als volwassene boeken herlezen die je als kind de moeite vond: kans bestaat dat het nog beter wordt, omdat ze overeind blijven, kans bestaat dat de herinnering “verpest” wordt, omdat ze eigenlijk helemaal niet zo goed blijken te zijn…

    1. Leen

      Het is geen gemakkelijk boek, het heeft lang geduurd voor ik in het verhaal zat en ik denk dat ik er meer dan een maand over heb gedaan (ook omdat ik het in het Engels las). Maar het zit zo goed in elkaar allemaal… En geschreven door zo’n jong iemand, ik kan daar nog altijd niet van over :) Terecht een blufboek!

  2. Ik las ‘De Discipel’ ook onlangs en vond het een goed boek, vooral het einde… ik ben zo benieuwd naar deel 3, die jammer genoeg niet te vinden is in de bib :-( . Deel 4 en 5 wel, maar er is geen sprake van deel 3… dju!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.