Gelezen #6

Ziehier de zeven boeken die ik de afgelopen weken las. En… boek nummer 52 van het woelige jaar 2017 is er ook bij. Wat wil zeggen dat ik mijn challenge gecompleteerd heb. Wat niet wil zeggen dat ik stop met lezen. Ha neen. Wij zullen doorgaan!
De volledige reviews vind je in mijn Leeshutje, of je kan me volgen op Goodreads.
reading challenge

Young Adult

Hate list, Jennifer Brown – 2*

Valerie komt in de problemen wanneer haar vriendje op een dag op school mensen begint neer te schieten die toevallig allemaal voorkwamen op hun gezamenlijke ‘hate list’. Niemand wil na het drama nog iets met haar te maken hebben; zelfs haar vader verafschuwt haar en haar moeder geeft haar de schuld van het gebeurde. Het is en blijft een young adult, maar ik vind dat het verhaal diepgang miste, waardoor de boodschap – als die er al was – bij mij niet aankwam.

Efter, Hanna Bervoets – 1*

In de nabije toekomst wordt er een medicijn uitgevonden tegen verliefdheid ofte het ‘love addiction disorder’. Blijkt dat dat medicijn, Efter, erg kwalijke gevolgen heeft voor mensen die niet verliefd zijn. Ik had veel meer verwacht van dit boek, dat zo veelbelovend begon. Te veel personages, te veel ongeloofwaardigheid. Jammer.
review Hate List Jennifer Brown

Literatuur

The Graduate, Charles Webb – 4*

Een klassieker die kort na publicatie ook werd verfilmd met Dustin Hoffman als de pas afgestudeerde ik-weet-niet-wat-ik-aanmoet-met-mijn-leven Benjamin. Hij wordt onder druk gezet door zijn ouders, die hoge verwachtingen hebben van hem en zijn toekomst, maar hij ligt het liefst ganser dagen rond te dobberen in het zwembad. Mrs. Robinson verstrikt hem echter in haar verleidersweb en is niet van plan hem zomaar te laten gaan. Een heerlijk boek!

Roman

Wat ik nog weet, Diane Broekchoven – 3*

Diane Broeckhoven schrijft telkens weer boeken die me ergens weten te raken. Ook dit keer, met een eenvoudig, erg mooi geschreven verhaal over een vrouw die opnieuw moet leren lopen, praten en leven na een hersenbloeding.
gelezen

Heldere hemel, Tom Lanoye – 3*

Wanneer de motor van zijn vliegtuig uitvalt, redt een Russische piloot zichzelf met zijn schietstoel. Het vliegtuig vliegt daarna echter onbemand verder, om tot slot neer te storten… op een huis middenin Vlaanderen. Dit is een waargebeurd feit, maar Tom Lanoye weet er een heel verhaal rond te verzinnen over de piloot, over de Amerikanen die het toestel met argusogen volgen, over de vrouw die in het huis woont met haar zoon. Een heel dun boekje, en best graag gelezen.

Thriller

Wat verborgen is, Hjorth Rosenfeldt – 3*

Het eerste boek van een Zweedse thrillerreeks over de in ongenade gevallen politiepsycholoog Sebastian Bergman, die door een samenloop van omstandigheden betrokken raakt bij de moord op een jongen die naar dezelfde dure kostschool ging als hij indertijd. Spannend!
review Wat verborgen is Hjorth Rosenfeldt

De fazantenmoordenaars, Jussi Adler-Olsen – 3*

Het tweede boek in de Afdeling Q-reeks. Carl Mørck wordt dit keer op het spoor gezet van een groepje gestoorde vrienden die in hun studententijd betrokken zouden zijn geweest bij een dubbele moord. Stap voor stap ontvouwt zich de gruwelijke waarheid. Geweld, bloed, spanning: het is er weer allemaal bij.

Welke goeie thriller kan jij me nog aanraden?

Alle postjes in de rubriek ‘Gelezen’ vind je hier terug.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.