Gelezen #5

Hier zijn we weer met zeven gelezen boeken! Er was seks – véél seks met een snuifje historische context, een ontvoering én ontsnapping, een Italiaanse vlotte pen, een Spaans sprookje, iets met het opzetten van dooie dieren en de zoektocht naar een meisje dat niet gevonden wou worden.
De volledige reviews vind je in mijn Leeshutje, of je kan me volgen op Goodreads.

gelezen, puurder leven, boekenwurm

Historische romans

Outlander, Diana Gabaldon – 2*
Claire komt per ongeluk in de 18e eeuw terecht, in de armen van een stoer gerokte Schot. Eigenlijk hoort dit boek thuis onder romans, want veel historisch is er niet aan, behalve dat de mannen allemaal met wapens staan te zwaaien of met hun ***. Lezen over seks kan saai worden, ja echt! Het verhaal draait in cirkeltjes: Claire werkt zich in nesten, Jaime haalt er haar uit, stomende scène en we beginnen weer van voren af aan.
Voor wie houdt van spierballen in rokken, een hoofdpersonage met haar op de tanden en spannende avonturen die vlot lezen.

Young adult

Paper towns, John Green – 2*
Quentin wordt op sleeptouw genomen door zijn coole buurmeisje Margo voor een onvergetelijke nacht in het stadje waar ze wonen. De volgende dag is ze verdwenen, en Quentin gaat haar achterna, zich baserend op de sporen die ze heeft achtergelaten.
De John Greens die ik las na The Fault in our Stars zijn allemaal redelijk flauw, redelijk grappig maar geen tranentrekkers, geen blijvertjes. Zo ook deze.

gelezen, puurder leven, boekenwurm

Literatuur

De alchemist, Paulo Coelho – 3*
Een Spaanse schaapsherder jaagt zijn dromen na wanneer hij op een dag de kans krijgt om op zoek te gaan naar een schat aan de andere kant van de zee, in het verre Egypte. Onderweg komt hij bijzondere mensen tegen en gebeurt er vanalles dat hem uiteindelijk naar zijn schat zal leiden.
Een modern sprookje en zo dun als het is de perfecte eerste kennismaking met Coelho. Niet echt mijn ding.

Roman

De nieuwe achternaam, Elena Ferrante – 3*
Het vervolg op De geniale vriendin is opnieuw een vlot geschreven roman. Elena en Lila gaan op zoek naar zichzelf, en verliezen elkaar een tijdje uit het oog terwijl ze langzaamaan volwassen worden.
Ik ben fan en benieuwd naar het derde deel.

gelezen, puurder leven, boekenwurm

Kamer, Emma Donoghue – 3*
Jack is vijf en woont met zijn moeder in Kamer, waar ouwe Nick hen gevangen houdt. Op een dag kunnen ze ontsnappen, en moet Jack leren leven met een hele nieuwe wereld, veel groter dan zijn vertrouwde Kamer.
Een ontroerend mooi verhaal over onvoorwaardelijke moederliefde.

De muze en het meisje, Katrijn Van Bouwel – 3*
Mila wordt naaktmodel omdat ze onsterfelijk wil worden gemaakt. Wanneer een bekende schilder haar op een dag vereeuwigt, besluit ze zich volledig aan hem en zijn schildertalenten te wijden. Alleen is dat misschien niet wat hij zélf van het leven wil.
De schrijfster heeft duidelijk veel van zichzelf in het verhaal gestopt. Soms komt het wat geforceerd over, hoewel er ook mooie dingen in het boek staan.

gelezen, puurder leven, boekenwurm

Thriller

De laatste uitweg, Federico Axat – 4*
Ted staat op het punt zelfmoord te plegen wanneer er iemand aanbelt met een voorstel, dat een opeenvolging van bizarre evenementen in gang zet. Ook als lezer moet je op zoek naar de waarheid tussen alle leugens en waanideeën.
Onverwacht anders, en spannend!

Las jij nog iets geweldigs onlangs?

7 Comments

  1. Dat laatste ziet er een interessant boek uit!

    Ik ben al even bezig in ‘Zuiverheid’ van Jonathan Franzen en beklaag mij intussen mijn voorliefde voor dikke boeken, haha. Weinig variatie ;-) maar het is gelukkig wel een fijn boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.