Gelezen #4

Het gaat vlot, het lezen dit jaar. Ik maak er tijd voor, want lezen is voor mij ontspannen, uitrusten en me efkes niets moeten aantrekken van de rest van de wereld. En er is niks, maar dan ook echt niks op tv.
Opnieuw zeven gelezen boeken op een rijtje voor jullie! De volledige reviews vind je in mijn Leeshutje, of je kan me volgen op Goodreads.

gelezen, puurderleven

Historische romans

De witte veer, John Boyne4*
Een verhaal over vriendschap en liefde in de afschuwelijke gruwel van het front tijdens Wereldoorlog I. Een verhaal dat ik niet gauw zal vergeten.

Thrillers

De verlosser, Jo Nesbø3*
Een belangrijk lid van het Leger des Heils wordt neergeschoten in Oslo: het begin van een ingewikkelde klopjacht op de dader, die een geoefend en moeilijk te vatten huurmoordenaar blijkt te zijn. Gelukkig bijt Harry Hole zich vast in de zaak. En zoals gewoonlijk gaat er geen hoofdstuk voorbij zonder plotwendingen, dramatische onthullingen of bloed, veel bloed.
De poppenspeler, James Carol3*
Een seriemoordenaar heeft het gemunt op jonge vrouwen, met wie hij eerst een tijdje speelt, om ze vervolgens vrij te laten… na het uitvoeren van een lobotomie. Slik. Een spannend boek, maar geen verhaal dat blijft hangen.

Young adult

Paper towns, John Green2*
Quentin onderneemt de zoektocht naar zijn buurmeisje Margo, die voor hem een aantal aanwijzingen achterliet over haar plannen. Voor wie op zoek is naar snel entertainment met eventueel een klein traantje, maar niet voor mensen die zich net als ik ergeren aan het overmatig gebruik van het woordje ‘schattebout’ en aan het feit dat coole kinderen voor geen geld ter wereld met seutjes als Quentin en zijn vrienden zouden optrekken – een young adult mag voor mij toch wat realistischer blijven.

gelezen, puurderleven

Literatuur

Het kleine meisje van meneer Linh, Philippe Claudel5*
Meneer Linh verlaat zijn land met in zijn armen zijn kleindochter, om zijn geluk te beproeven aan de andere kant van de wereld. Ondanks het feit dat ze elkaar niet verstaan, vindt hij daar in die grote, vreemde nieuwe wereld een goede vriend. Dit zo’n verhaal waardoor je je moet laten meenemen. Geen vragen stellen, en vooral er niet Google-gewijs proberen achter te komen over welk land het gaat want spoilers zijn o-ve-ral.

Roman

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel, Robin Sloan1*
Clay komt als nieuwe werknemer van Penumbra’s boekwinkel op het spoor van het geheim van de winkel en zijn rare boeken. Met zijn supercoole Google-vriendinnetje zal hij wel even uitdokteren hoe de vork in de steel zit. Het hoofdpersonage vond zichzelf zo geweldig en het verhaal is zo zwak, dat het mij moeite kostte om het boek uit te lezen. Nee, dit was niets voor mij!

Mijn lange weg naar huis, Saroo Brierley2*
Saroo raakte als kleine jongen zijn familie kwijt en moest in zijn eentje in India zien te overleven, tot hij door een liefhebbend Australisch gezin werd geadopteerd. Door compleet toeval vindt hij zijn geboortedorp en zijn familie terug. Een heel mooi verhaal, maar te weinig inhoud om er een boek van te moeten maken, vind ik.

Wat las jij onlangs dat je me kan aanraden, of dat je net héél hard wil afraden?

8 Comments

  1. De boeken van John Boyne zijn stuk voor stuk pareltjes!
    Naar Paper Towns ben ik wel benieuwd, maar ik ga eerst de film nog eens bekijken want die was onlangs op tv (en nu op onze digicorder). Over het boek van Robert Sloan lees ik vaker mindere reviews. Toch maar niet lezen dan…
    Ik heb nu bijna ‘Nooit meer te druk’ uit. Non-fictie, maar héél herkenbaar. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.