Februari’s ideale weekmenu

Ik hou mijn weekmenu’s bij in mijn bujo en in een poging om wat gestructureerder te worden in plaats van in het wilde weg elke week opnieuw nieuwe recepten te kiezen, wil ik maandelijks terugblikken op wat er werd klaargemaakt en daarvan een ‘best of’ weekmenu maken dat ik volgend jaar rond deze tijd gewoon kan recycleren.

De voorbije weekmenu’s vind je hier.

Februari’s ideale weekmenu

(Ideaal omdat er in werkelijkheid natuurlijk ook restaurantbezoekjes en familiefeestjes mét taart en een weekendje Parijs zijn gepasseerd.)

Maandag

weekmenu
Dikke ontbijtsmoothie.

dinsdag

weekmenu
Rode kool met aardappelpuree en appeltjes.

woensdag

  • ontbijt: kokos-speculaasbrood (volgens het recept uit On The Go van Rens Kroes) met chocospread (volgens het recept uit Powerfood van Rens Kroes)
  • lunch: pastinaakwortelsoep met balletjes
  • avond: stoofvlees met frietjes van zoete aardappel en pastinaak
weekmenu
Kokos-speculaasbrood met chocospread.

donderdag

  • ontbijt: banaanchiapap met frambozen, kokoschips en chocoladestukjes
  • lunch: bloemkoolbroccolisoep met geroosterde pijnboompitten (diepvries)
  • avond: tomatengroentesaus met squetti
weekmenu
Spaghettipompoen.

vrijdag

  • ontbijt: gebakken banaan met room en walnoten (volgens een recept uit Puur Pascale)
  • lunch: slaatje met rode biet, wortel, witloof, radijs en walnoten
  • avond: sobanoedels met avocadopuree (volgens een recept uit Puur Pascale)
weekmenu
Sobanoedels met avocadopuree.

zaterdag

weekmenu
Minestronesoep mét balletjes.

zondag

  • ontbijt: warme havermoutpap met appel of peer
  • lunch: hutsepot van kokosmelk, witloof, knolselder, rode biet, savooikool en patatjes
  • avond: puree van knolselder, peterseliewortel en wortel met spekblokjes
weekmenu
Hutsepot vol wintergroentjes.
tussendoortje van de maand
  • appel & peer met granola (bijna dagelijks)
  • iets te veel suikerwafels met chocolade
avondsnack van de maand
  • Ben & Jerry’s for the win.

Wat zijn jouw favoriete gerechtjes van de maand februari?

4 Comments

  1. Ik ga deze week sobanoedels met avocadopuree maken. Ik ben er wel benieuwd naar.
    De volgende “Pascale Naessens”-dag vond ik wel goed:
    Ontbijt: overnight havermout met chiazaad
    Lunch: geitenkaas met rode biet
    Avond: linzen met wortelen en aardappelen

    1. Leen

      Mmm geitenkaas met rode biet dat klinkt als een geweldige combi. Het chia/havermoutontbijt van PN maakte ik ook al klaar, dat doet me eraan denken dat dat alweer een tijdje geleden is!

  2. Mmm, dat kokos-speculaasbrood klinkt lekker :-) En die noedels met avocadopuree zien er ook wel goed uit! Is dat dan “gewoon” geplette avocado of toch meer een “echte” puree?
    Mijn favorieten in februari waren de spruitjes met pompelmoes en steranijs uit Plenty more (rare combi, maar echt lekker) en de veggie lasagne die Johan maakte, boordevol wintergroentjes (pastinaak, wortel, aardpeer…).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *