Dag op dag #4

Af en toe wordt er teruggeblikt: wat deed ik vandaag één jaar geleden, twee, vijf, tien, ja zelfs veertien?

2 jaar geleden

…vierden we de achtentwinstigste verjaardag van mijn zus. Wat betekent dat ze dit jaar al 30 wordt – jikes. Oma doet dan altijd extra haar best om de gateau mooi te versieren. Jaja, ook de lettertjes en roosjes enzo maakt ze zelf. Met Côte d’Or, want what else?

persoonlijke blog

5 jaar geleden

…startte ik met naailessen, privé naailessen, bij ons mama in mijn oude slaapkamer die tegenwoordig haar naaikamer is maar nog wel met mijn Kretablauw behangpapier en zicht op de straat en de huizen en de bomen en de lucht, net als in mijn kindertijd. Dit was het product van mijn eerste naailes: een rood doekje, jawel. Recht leren stikken bleek al een uitdaging op zich.

persoonlijke blog

4 jaar geleden

Niet moeilijk dat het nog een jaar duurde vooraleer ik effectief een volledig kledingstuk naaide. Grappig dat dat dus ook op 27 februari was! Dit zwarte rokje was mijn eerste en meteen ook laatste zelfgenaaide kledingstuk. De lessen werden daarna stopgezet, ondanks een bezoekje aan het Stoffenspektakel waarvan ik nog enkele stofjes heb liggen (tenzij ons Mama ze al ingepalmd heeft natuurlijk). Ooit, ooit als ik de Lotto heb gewonnen en niet meer hoef te werken, hoop ik mijn privélessen weer op te pikken.

persoonlijke blog

11 jaar geleden

…stond ik hier in de berm te kijken naar het uitzicht van aan de ingang van de Sherpa-supermarkt in Valmeinier 1800 (want er was ook nog een Valmeinier 1500, zo’n driehonderd hoogtemeters lager).
Die bergen, in mijn dromen kan ik ze nog natekenen, want ze waren ook het uitzicht vanuit de kamer waarin ik twee-drie maanden verbleef die winter, en zogezegd aan mijn eindwerk zat te prutsen als ik niet hoefde te werken (als receptionist; een foto daarvan kon u hier al bewonderen), Uno speelde met de andere Intersoccers, of Pisang Orangekes of Baileys zat te drinken in de bar.
En de Sherpa daar kwam ik dus regelmatig voor mijn voorraadje Princekoeken, want daar was ik indertijd aan verslaafd als ik het mij goed herinner.

persoonlijke blog

12 jaar geleden

…ging mijn tante op skivakantie en mocht ik house- en hondensitten. (Wat zij immers ook voor ons deed toen Loen de hond nog leefde en wij ’s zomers naar de Alpen wilden trekken zonder zenuwachtige ik-blaf-tien-uur-lang-in-de-auto-reisgenoot.) Ik vond het heerlijk om te doen alsof ik keivolwassen was met mijn eigen voordeur en keuken en hond, al zal ik heel waarschijnlijk regelmatig in het Ouderlijk Huis gaan eten zijn na school, want koken zat er toen nog bijlange niet in.
O ja, op de foto de hond in kwestie: introverte Zahra die soms niets liever deed dan naar buiten staren. Op haar baasje aan het wachten? Hmmm.

persoonlijke blog

14 jaar geleden

…namen we beide honden – Zahra en Luna – mee op een wandeling in de bossen in de buurt. Dat was meteen de eerste en de laatste keer want ze waren niet de sociaalste wezens van de buurt en konden dus totaal niet met elkaar overweg. Er lag behoorlijk wat verse sneeuw dus het was fantastisch! Op de foto Luna die door onze straat naar ons toe rent. De fotograaf was papa, die nadien ook de vrijheid nam om haar leiband uit te wissen zodat ze net een gekke raket is die recht op ons af gelanceerd wordt.

persoonlijke blog

En wat deed jij vandaag veertien jaar geleden?

 

14 Comments

 1. Leuke terugblik! En ’t ligt misschien aan mij, maar ik ben nieuwsgierig naar dat papier achter je eerste genaaide doekje. Is dat van een bedrijf dat Griekse zuilen maakt?! :-)
  Mooi rokje ook dat je maakte! En draagbaar! Mijn eerste was eerst draagbaar, maar te lang naar mijn goesting. Alleen ben ik er bij het inkorten op een of andere manier in geslaagd om het zodanig in te korten dat het nu te kort is… *zucht*
  En euhm, 14 jaar geleden… In 2004 zat ik nog in de middelbare school, dus tenzij het krokusvakantie was, zat ik op dit moment waarschijnlijk gewoon in de les :-)

  1. Leen

   Dat was een heel oud papier uit een tijdschrift, en ik heb geen idee meer waarom ik dat toen heb gebruikt, om het patroon op te tekenen misschien? :-D
   Ik neem aan dat het ofwel weekend of vakantie was, want ik zat toen ook nog op school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.