Dag op dag #3

Af en toe wordt er teruggeblikt: wat deed ik vandaag één jaar geleden, twee, vijf, tien? Oktober is herfst. En herfst wil zeggen: tijd voor het jaarlijks vriendenweekend, én het jaarlijks familieweekend.

2 jaar geleden

…waren we met de vrienden aan de Nederlandse kust, nabij Middelburg. We verbleven in een vakantiehuisjeswijk vlak aan het strand, en op die heerlijk frisse zaterdagochtend liep ik voor de eerste keer in mijn leven (een start-to-run-les toen) over het strand. Later die dag gingen we Middelburg verkennen en deden we een escape room, een hele goeie, waar we met de groep hard moesten werken om alle raadsels op te lossen en zo alle sloten open te krijgen om uit de kelder te kunnen ontsnappen.

Wie wil daar nu NIET gaan joggen?

3 jaar geleden

…waren we net aangekomen in de Voerstreek. Het lief en ik komen meestal achter, omdat de rest van de familie al van vrijdagmiddag vrij heeft (owv schoolvakantie) en zij zijn dan al lang en breed bezig aan den aperitief. Na het avondeten trekken het lief, mijn vader en onze sneeuwwitte hond de duisternis in, gewapend met zaklampen en fluorescerende vestjes, voor een blokje rond. Om dan de dag nadien bij daglicht op diezelfde wegen niks te herkennen, natuurlijk, want op den buiten is alles pikdonker na zonsondergang.

Aankomen op weekend gebeurt altijd in het donker.

5 jaar geleden

…was het een prachtige herfstdag, zo-eentje met blauwe luchten en overal rood geel groen bruin in alle tinten herfst. Het was een weekdag maar een vrije dag voor ons; we besloten te gaan wandelen in de buurt, te vertrekken aan de Abdij van Vlierbeek in Kessel-Lo. De velden en bossen vergezelden ons 19km lang – een afstand die ik dit jaar nog niet behaald heb met de benenwagen!

Ogen toeknijpen tegen de zon. Bril-loze ikke.

7 jaar geleden

…waren we op familieweekend in de Moeselstreek. Jaja in het buitenland zelfs, het was eens wat anders. De herfst was dat jaar vroeger en de wijnranken al helemaal kaal jammer genoeg, maar dat weerhield ons er niet van om die zaterdag een stevige wandeling te maken in de heuvels en hond Zahra een duikje in het frisse water van de rivier te laten nemen. Onderweg een fris glaasje witte wijn (ah ja) en om af te sluiten een halve liter bier voor de mannen en taart voor de vrouwen.

Lieve Zahra en mijn vader met zijn originele fotostandpunten. En o ja die killer legs op de achtergrond zijn de mijne.

10 jaar geleden

…was het een doodgewone dag in het Ouderlijk Huis, waar ik toen nog woonde (maar, en dat wist ik toen nog niet, niet meer voor zo héél erg lang: een half jaar later zou ik het lief ontmoeten, en nog eens vier maanden later zou ik verhuizen naar een kleine studio). Ik filmde de oude tegels van de oprit die kort daarna zou worden opgebroken, mama die aan de livingtafel zat te werken en onze hond Luna, die er een absolute hekel aan had om gefotografeerd te worden; als ze me zag aankomen met de kodak draaide ze haar hoofd steevast weg. Haar favoriete slaaphouding, in een bolletje dus, zorgde ervoor dat ze dat dit keer niet kon doen maar aan haar oren en haar blik is te zien dat ze de foltering gelaten onderging en hoopte dat ik zeer snel weer weg zou gaan.

Ons bolleke, Loen de hond.

Verder gaan de annalen nog niet terug, wie weet ben ik bij een volgende gelegenheid eindelijk aan het alle-oude-foto’s-inscannen-project begonnen!

Wat deed jij 10 jaar geleden op deze dag?

 

6 Comments

  1. Eén ding is zeker, tien jaar geleden waren we ook Wim zijn verjaardag aan het vieren. Want hij is jarig op Halloween. Maar hoe we die tien jaar geleden vierden, ik zou het begot niet meer weten, we hebben al zoveel gedaan op zijn verjaardag! Btw zaterdag gaan we naar de war on drugs en overnachten in Brussel. Gingen jullie ook niet?

  2. Geen idee eerlijk gezegd. Ik heb even in mijn archief gekeken. Ik blogde toen nog bij weblog en in principe dagelijks. Maar na de mislukte migratie heb ik uiteindelijk handmatig blogjes terug moeten zetten. En omdat ik niets heb teruggezet op 31-10-2007 zal het niet zo heel interessant geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.