Dag op dag #1

Het idee voor deze rubriek haalde ik bij Haaike, die al jaren elke dag één foto neemt en met haar rubriek Throwback Thursday af en toe terugblikt.
En het leek me superleuk om ook hier af en toe herinneringen op te halen, al heb ik dan niet van élke dag een foto.

throwback

1 jaar geleden bezochten we het street art evenement The Crystal Ship in Oostende. Alleen waren we door de slechte informatie van de organisatie feitelijk veel te vroeg en waren de artiesten nog volop bezig met het maken van hun kunstwerken. Toch keihard genoten van het zeetje en het zonnetje. En dit jaar is het festival opnieuw en gaan we zeker kijken naar de nieuwe werken – en de oude, want da’s het leuke aan die ‘openbare kunstwerken’: tenzij het gebouw wordt afgebroken, blijven ze gewoon voor iedereen zichtbaar.
Ik was vooral KEIBLIJ met mijn witte Adidas met rode streepjes, want ze waren een exacte kopie van de schoenen waarop zestienjarige ikke indertijd rondhuppelde.

throwback

4 jaar geleden was ik druk bezig met het inrichten van ons pas aangekochte appartement waar we drieëenhalve maand later zouden naartoe verhuizen. Mijn droom was toen nog om van één livingmuur een gigantische boekenkast te maken, en hier was ik aan het puzzelen met Ikeakastjes. Uiteindelijk zijn we toch maar voor een saai dressoir gegaan. Toch een beetje spijt van, maar ooit, ooit! heb ik de mooiste boekenkast van heel België.

throwback

8 jaar geleden bracht ik een namiddag door in het Stadspark met twee hele goeie vriendinnen en maakten we zotte foto’s die ik hier uiteraard niet kan publiceren, en we waren niet de enigen die genoten van het heerlijke lentezonnetje! Dat waren fijne jaren, toen we alledrie in Leuven woonden en nog zeeën van tijd leken te hebben.

throwback

9 jaar geleden was het paasvakantie en vertoefde ik al meer dan een week in het Zwitserse Zinal waar ik als ‘vrijwilliger’ werkte in het restaurant van het Intersoc-hotel aldaar. Het sneeuwde die dag, een dik pak vers wit spul dat drie dagen later (zo getuigen de foto’s) alweer was weggesmolten in de straten van het dorp. De volgende avond zou het lief, dat toen nog niet mijn lief was, mij straffe cocktails uit de hotelbar voeren in een poging mij te verleiden, wat hem niet lukte. Ha.
En de week nadien stopte ik definitief met mijn studies om aan mijn leven als Werkende Mensch te beginnen. Dat was toch wel een bewogen jaar, 2008!

throwback

10 jaar geleden zat ik receptionist te wezen in een hotel in Frankrijk, tijdens mijn stage voor de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement. En ge ziet, ik kweet mij gewetensvol van mijn taken. Ik herken de papieren nog: ik was bezig met de kamertoekenning van de families die op de volgende wisseldag zouden arriveren. (Intersoc werkt met periodes: op zaterdag vertrok de ene stroom hotelgasten en kwam de volgende toe.) Vóór mij, op het richeltje onder de balie, zie je wat oregamigewijze papieren doosjes, want er waren veeeeel saaie uurtjes achter de balie, terwijl de rest van de wereld gaan skiën was. Op de achtergrond ziet ge nog wat feeërieke winterbeelden van mijn pittoreske skidorpomgeving. Ahum. Ik telde de dagen af tot ik mocht weerkeren naar de lente. Het was de laatste week met hotelgasten, en daarna zou er nog een week seizoensafsluiting volgen. Ongelooflijke, onvergetelijke tijden!

En wat deed jij zoal, 10 jaar geleden vandaag?

16 Comments

 1. Leuk idee om zo terug te gaan kijken. Ik heb geen flauw idee wat ik 10 jaar geleden deed. Ik was nog aan het studeren misschien al met mijn stage bezig maar ben niet zeker.
  Dat lijkt nog geen 4 jaar geleden dat je verhuisd bent… De tijd gaat veel te snel!

 2. Wat een leuke post! Dankzij Facebook werd ik herinnerd aan wat ik 2 jaar geleden deed, ik zat op een boot in Nieuw-Zeeland om de fjorden te aanschouwen. Van vroegere jaren weet ik het eigenlijk niet meer…

  1. Leen

   Awel sinds ik al mijn (digitale) foto’s in Google Photos heb gezet en dat verbonden heb aan Timehop, bekijk ik mijn foto’s effectief veel meer dan vroeger! Volgende stap is ook al oudere, analoge foto’s te scannen en erin te zetten…

 3. Leuk zo’n overzichtje! Er bestaat zo’n app die je laat kijken wat je x-aantal jaar op facebook, instagram en twitter geplaatst hebt. Ik vind dat leuk om eens terug te zien en de evolutie te zien.

  1. Leen

   Ik ook niet, ik heb het afgelopen jaar er werk van gemaakt om een backup van al mijn digitale foto’s in Google Photos op te laden; vandaar dat ik zo makkelijk zo ver kan terugkijken.

 4. Tien jaar geleden, waren we pas twee maanden getrouwd. Werkte in de sportschool als manusje van alles, onderhoud, refter en keuken, tussen de scholieren. Ik had gedacht dat ik daar zou werken tot mijn pensioen en had nooit verwacht dat ik drie jaar later ziek zou worden. En over bloggen gaat ik toendertijd nog amper gehoord!

 5. Zo tof dat je zo ver bent kunnen teruggaan!
  Ik heb weliswaar al digitale foto’s van toen, maar die staan (nog) niet online, waardoor het er dan niet echt van komt om die boven te halen als ik zo’n berichtje maak. Super dat jij die allemaal ook al geupload hebt!

  En zo toffe stages/vrijwilligerswerk! Eigenlijk raar: hoewel ik altijd graag op reis gegaan ben, is het nooit bij mij opgekomen om vb. een vakantiejob in het buitenland te doen (dat mijn ouders niet bij de CM zaten, zal ook wel niet geholpen hebben; Johan heeft bvb. wel verschillende keren een tijdje bij Intersoc gewerkt).

  1. Leen

   O wie weet ben ik Johan dan wel eens tegengekomen! Nu ja dat was misschien van “voor mijn tijd”… :p
   En precies een serieus inhaalmanoeuvre gedaan hier!

   1. Ja, ik wist al wel dat ik een beetje achterliep, maar dat is op zich niet abnormaal :-) Maar blijkbaar was er ook een probleempje in mijn Feedly, waardoor ik plots véél meer bleek achter te lopen dan ik dacht, woeps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.