Glutenvrije crumble met frambozen, appel en peer

Wanneer het buiten kouder begint te worden ontbijt ik af en toe graag warm: havermoutpap, pannenkoekjes of… een lekkere crumble. Deze glutenvrije crumble op basis van amandelmeel is in een handomdraai klaargemaakt en doet je huis heerlijk herfstig geuren…

Ingrediënten voor twee porties glutenvrije crumble met fruit

* fruit: een appel, een peer en twee handjes diepvriesframbozen
* 1el kokosolie
* 1el honing
* 80g amandelmeel
* amandelschilfers voor de afwerking
* kruiden: kaneel

recept glutenvrije crumble Bereiding (30 minuten inclusief oventijd)

* Verwarm de oven voor op 180°C.
* Smelt de kokosolie in een antikleefpannetje op het vuur in laagste stand.
* Neem twee kleine ovenschaaltjes – één grote schaal is ook goed, maar serveert iets minder mooi want dat wordt bij het uitscheppen sowieso een rommeltje – en strooi een half handje frambozen op elke bodem.
* Schil de appel en de peer en verdeel de stukjes over de schaaltjes.
* Weeg het amandelmeel af en meng het met de honing en de gesmolten olie, en een snuifje kaneel. Het moet in grote ‘kruimels’ uit elkaar vallen; als je merkt dat het te nat is, doe je er nog amandelmeel bij, is het te droog dan doe je er nog wat honing of olie bij.

glutenvrije crumble

* Verdeel de crumble over de ovenschaaltjes en werk af met amandelschilfers – al het fruit moet afgedekt zijn.
* Zet twintig minuutjes in de oven; de laatste vijf minuten kan je de oven op 200°C zetten om er zeker van te zijn dat je een mooi goudbruin laagje krijgt.

De ideale start van een lazy Sunday, toch?

Nog meer ontbijtreceptjes? Die vind je hier.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *