Aprils ideale weekmenu

In deze rubriek hou ik mijn favoriete maaltijden bij zodat ik volgend jaar in hetzelfde seizoen ter inspiratie naar deze weekmenu’s kan teruggrijpen.

De aandachtige lezer zal misschien gemerkt hebben dat ik stiekem maart oversloeg: een opsomming van alle diepvries- en ongezonde maaltijden, daar heeft niemand wat aan. Lalala. April was op dat vlak (en niet in het minst dankzij een kookboekenweek) een serieuze verbetering.
Gezien mijn ontbijtjes veelal terugkomen, en mijn lunchkes meestal bestaan uit restjes, zal ik mijn weekmenu nu focussen op de avondmaaltijden. April is natuurlijk aspergetijd… mijn favoriete lentegroente!

Ontbijtjes van de maand

Havermoutpap met aardbeitjes. Eindelijk, aardbeitjes! Aangevuld met ander fruit, ter variatie.

weekmenu

Er waren ook smoothies, en mijn momenteel-favoriete combinatie is plantaardige melk (rijstmelk of amandelmelk genieten mijn voorkeur) met banaan en/of avocado, aangevuld met diepvriesfruit, zoals een mengeling van bosvruchten of mango. Een stevig maar fris ontbijt.

weekmenu

Lunch van de maand

Een slaatje van sla, gerookte zalm, radijsjes, groene asperge (rauw, in reepjes met een dunschiller) en geroosterde pijnboompitten.

Dineetjes van de maand

Vegetarisch stoofpotje van zoete aardappel, spinazie, kikkererwten en kokosmelk, naar dit recept.

weekmenu

Een hutsepot van pastinaak, rode biet, zoete aardappel, groene asperges, kippenworst en een restje witte kool uit de diepvries.

weekmenu

Filet pur met zelfgemaakte aardappelfrietjes en een slaatje van sla, wortel en radijs.

weekmenu

Noedels met zoete aardappel, wortel, broccoli en kokosmelk.

Aardappelpuree met mosterd en verse peterselie, geserveerd met witte asperges en een hardgekookt eitje.

weekmenu

Vegetarisch bloemkoolschotel, gebaseerd op dit recept maar dan zonder bechamelsaus en mét een korstje van paneermeel.

Lasagne van savooikool, met tomatensaus van courgetteblokjes, en rundsgehakt.

Wat was uw favoriete gerechtje van de maand?

 

 

6 Comments

  1. Mmm, dat klinkt lekker en gevarieerd! Ik ben zelf eigenlijk geen fan van asperges, dus het komt hier niet op tafel. Wij hebben deze maand niet bepaald een creatieve menu, zo staat er vanavond tomaat-mozzarella op…

  2. Haha grappig, wij waren gisteren toevallig nog bezig over asperges en of je die eigenlijk rauw kan eten met als conclusie “waarschijnlijk niet, we gaan dat eens opzoeken”. En voila, blijkbaar kan het dus wel :-)

    Ziet er allemaal lekker uit, maar vooral die stoofpot en die hutsepot (die kleurtjes!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *