April in de moestuin

moestuin

moestuin

moestuin

Buiten, in de moestuin

Waar maart zo hoopvol begon met bakken zonneschijn en mooie bloesems, was april de maand van droogte gevolgd door koude. Het vroor zelfs! Nefast natuurlijk voor alles wat ik zaaide in de moestuin: worteltjes, bietjes, pastinaak en wortelpeterselie lieten zich niet zien, de radijsjes werden vakkundig afgefret – hopelijk zijn de slakken allemaal doodgevroren, de $*%&#@! – en de enigen die het zich allemaal lieten welgevallen, waren de ajuinen en de look.

moestuin
Slakkenvraat en sneeuw in de lente.

Op 1 april, zodra het ‘mocht’, gingen de patatjes de grond in. Pas na enkele weken kwamen ze piepen –  ’t was zoeken tussen het onkruid!

moestuin

samentuin, moestuin
Patatten en onkruid op 29 april.

Ik spitte nog een paar bedden om, wiedde onkruid, zaaide boontjes (maar toen zakte de temperatuur steevast onder de 5° en mocht ik ook daar de hoop op een vroege oogst laten varen) en de eerste bloemetjes verschenen aan de aardbeiplantjes. Niet zeker of die de vorst hebben overleefd… dus dat moeten we nog afwachten.

samentuin, moestuin

O en de eerste rode besjes en knoesels zijn verschenen!

moestuin, samentuin

Binnen, in de vensterbanktuin

Op de vensterbank, thuis, kregen mijn zaailingen veel te weinig zonlicht, maar ik heb nu eenmaal geen andere optie als ik veel (speciale) soorten wil, dus doen we dapper voort. Ik verhuisde de sprietjes naar grotere potjes, en nu is het nog een week of twee wachten tot de Ijsheiligen gepasseerd zijn en alles naar buiten mag!

moestuin
De zaailingen begin april.
moestuin
Zonnebloemen!
moestuin
Rechts twee spruitjes, links zie je ananaskers.
moestuin
Vooraan links minikomkommer, in het midden meloenkomkommer, en achteraan spaghettipompoen.
moestuin
Tomaat op de voorgrond, op de tweede rij aubergine.
moestuin
Paprika.
moestuin
Kruiden, waarvan enkel komkommerkruid, koriander en basilicum uitkwam.

Dus ja. Door de koude ben ik heel wat weken kwijtgeraakt, en is er veel zaaiwerk voor niets gebeurd. Lesje geleerd voor volgend jaar. Het echte werk kan nu beginnen… Plantgoed halen, bescherming tegen de slakken, en we vliegen erin!

Zaaide jij al plantjes in de tuin, of op je vensterbank?

2 Comments

  1. Waow, zoveel soortjes! Ik heb nog nooit van komkommerkruid gehoord! Geen idee waar het voor gebruikt wordt. Ook nog nooit gezien in pottekes of zo. Ik duim heel hard, dat uw tuin veel groentjes en kruiden zal opbrengen en dat ze dit jaar met hun fikken van uw pompoenen afblijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *