5x Londen anders

In augustus gingen we, dankzij het verlengde weekend van O.L.V. Hemelvaart, een paar daagjes naar Londen. We waren er enkele jaren geleden al op bezoek, dus hoefden we ons dit keer niet te focussen op de highlights maar op ontspannen. Uitgebreide verslagjes verschenen al en zullen nog verschijnen op mijn reisblog, zoals gewoonlijk.

1. De wijnbars

Ja echt. Londen staat niet bekend om zijn fijne keuken, maar opvallend genoeg zijn er heel wat plekjes voor de wijnliefhebbers onder ons. Zo was het o zo charmante Compagnie des Vins Surnaturels op het piepkleine pleintje Neal’s Yard de ideale lunchspot op een zonnige dag, en bij Vagabond Spitalfields kan je zoveel wijnen proeven als je wil met behulp van een herlaadkaart, of je kan er rustig iets drinken en eten, of een paar flessen kopen en mee naar huis nemen; een ingenieus concept.

citytrip Londen anders

2. Street art

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik gek ben op street art. Dus wanneer wij op citytrip gaan, zoek ik altijd uit waar de interessantste street art plekjes te vinden zijn. In Londen is dat in de wijk Shoreditch, hipper dan hip heden ten dage, en onder begeleiding van een gids ontdekten we een heleboel kunstwerkjes. Zelfs een Banksy!

street art in Londen

3. Het Imperial War Museum

Het lief en ik zijn niet zo’n kunstfans dus qua musea richten wij onze pijlen meestal op specifieke dingen. Zoals op de Wereldoorlogen. In dit moderne museum bezochten we een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog en één over de Holocaust, beide erg interessant en verrijkend, en voor de ‘liefhebber’ een absolute must-visit.

Imperial War Museum in Londen

4. De wijk Kensington

Net als de vorige keer verbleven we ook nu in de wijk Kensington, vlak bij Hyde Park en al die mooie witte rijhuizen. Ook ’s avonds is het daar heerlijk rustig om rond te wandelen, en er zijn veel leuke, niet door toeristen overrompelde restaurantjes te vinden. Hyde Park is mijn favorietste plekje in heel Londen: het is een park dat, wanneer je er midden doorheen wandelt, helemaal niet aanvoelt als een park, maar eerder alsof je ergens door de velden aan het wandelen bent in plaats van middenin een grootstad.

citytrip Londen anders

5. Food food food

Want eten, daarvoor waren we daar natuurlijk. En gegeten hebben we! Italiaans, Pools, Frans, en uitgebreide Engelse ontbijtjes met havermout, brood, fruit en pannenkoeken. Neen, geen witte bonen of worsten voor ons, en ook de Indische keuken hebben we links laten liggen. Hier vind je onze uitverkoren eetadresjes in Kensington voor een stevig ontbijt, en hier die voor een smakelijk avondmaal.

ontbijt in Londen

Wat is jouw favoriete plekje in Londen?

6 Comments

  1. Waow, wat leuk om London eens op deze manier te bekijken. Wij crossen zelf altijd naar de toeristische trekpleisters. Ik ben ook heel erg fan van streetart. We hebben hier zelf een graffiti in de keuken. Ik ben er nog steeds gek op. HIj zal helaas verdwijnen als we in 2019 onze keuken vernieuwen. En ik zal er hartzeer van hebben. Fijne feesten!

  2. De plekken die je hier opnoemt hebben wij niet bezocht! Dju toch!
    Eén van mijn favorieten was Foyles, een zalige boekhandel. Maar ik moet nog eens bloggen over onze trip naar Londen, al is dat al weer bijna 2 maand geleden…

    1. Leen

      De boekenwinkels heb ik inderdaad niet vermeld… shame on me! Foyles hebben we ook bezocht, aiai, niet goed voor de portemonnee, gelukkig had ik genoeg plaats in mijn valies…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *