40 voor 40: update #2

We waren onlangs jarig en dat betekent weer een jaartje dichter bij de 40 en dus tijd om mijn #40voor40-lijst van onder het stof te halen. Want zoals dat gaat ben ik die lijst weer volledig uit het oog verloren en dus net zo benieuwd als u wat ik er al van heb kunnen verwezenlijken.

Reizen/de wereld zien (0/19)

1. Minstens twintig plaatsen buiten België bezoeken waar ik nog nooit ben geweest. (8/20)

 1. Valkenburg, NL (oktober 2016)
 2. Méribel, FR (maart 2017)
 3. Reims en de Champagnestreek, FR (mei 2017)
 4. Solda in Zuid-Tirol, IT (juli 2017)
 5. Sevilla, ES (november 2017)
 6. Lissabon, PT (april 2017)
 7. Verdun, FR (mei 2017)
 8. Ettelbruck en de Lee Trail, LU (augustus 2018)
Lissabon, april 2018. ©GoAnnelies

Een ijshotel, walvissen spotten en Celine Dion zien optreden in Vegas: ’t zal niet voor direct zijn, want de verre reizen gaan een aantal jaren on hold moeten worden gezet gezien het dure jaar dat 2018 is en 2019 nog zal zijn. Maar niet getreurd, de 40 is nog ver weg!

Welzijn/Relatie (3/12)

29. Shoppen met een stylist

Ik ben niet gaan shoppen met een flauw aftreksel van Jani, maar heb wel een styling workshop gevolgd. Door een beetje te verdikken en zodoende niet meer te passen in 90% van mijn kledij was ik verplicht een volledig nieuwe garderobe aan te schaffen, heb ik mijn liefde voor kleedjes herontdekt en voel ik me ook beter in mijn vel. Door de workshop weet ik nu wat er goed is voor mijn figuur en wat niet, dus in een kledingwinkel kan ik nu zeer gericht op zoek gaan naar een kledingstuk dat perfect is voor mij. Ik ga dit puntje dus met veel plezier schrappen.

30. Gaan eten in een sterrenrestaurant

Geheel onverwacht feitelijk, want het is niet dat ik dacht: “en nú gaan we eens belachelijk veel geld uitgeven aan eten”. Tijdens de voorbereidingen voor onze citytrip naar Berlijn stuitten we op Cookies Cream, een volledig vegetarisch restaurant in Berlin Mitte mét een ster. Het is het lekkerste wat ik al ooit heb gegeten, ikzweerhetu, en de portemonnee was maar 220 euro lichter bij vertrek – daar hebt ge in Leuven een driegangenmenu met aangepaste wijnen voor in wat met wat geluk een vermelding krijgt in de Gault-Millau. Ik wil het liefst van al nu direct een vliegtuig op springen en efkes in Berlijn gaan dineren. Iemand een privéjet te leen?

Ik was trouwens heel dicht bij het zetten van een tatoeage; tegenover de vorige update wist ik tenminste al bij wie ik eentje wil laten zetten, maar het effectief doen vergt meer moed. Ahum. En ziet eens: puntje 20, hetgeen dat eigenlijk ook al op mijn #30voor30-lijst stond, gaat binnenkort dan ein-de-lijk gebeuren!

Uitdagingen (2/10)

35. Een hiking trail wandelen (bv de Tour du Mont Blanc)

Goed het was geen indrukwekkende prestatie van twee weken en ettelijke duizenden hoogtemeters zoals de Tour du Mont Blanc, maar een mens moet ergens beginnen en de driedaagse Lee Trail in ons buurlandje Luxemburg kon ook tellen. En het zal niet de laatste keer zijn dat we zo’n trail gaan wandelen!

36. elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek #zomaareenweek

Vorig jaar coverde ik een week met ups en downs in april, dit jaar was het halverwege mei en net de Ijsheiligen gepasseerd dus megadruk in den hof, er was een LOTR-marathon en blijkbaar waren we bezig met twijfelen over #lot13, wat lijkt dat al een eeuwigheid geleden!

 1. april 2017
 2. mei 2018

Efkes natellen leert me dat er in 2018 drie puntjes werden geschrapt, en in 2017 twee, zodat er nog 36 puntjes resten. Een aantal zijn een work in progress en van een paar weet ik al dat ze in 2019 zal kunnen afvinken. Er ligt me dus nog heel wat moois te wachten…

Je kan al mijn 40voor40-vorderingen hier volgen, hier is de eerste update, en de volledige lijst vind je hier.

5 Comments

   1. Zalig! Ik vermoedde al dat die bergen grote kans maakten. Mijn tattoo-idee omvat trouwens ook bergen, zij het dan geen specifieke. Al ben ik nu aan het twijfelen om er misschien toch mijn favoriete plek in te verwerken, al valt dat moeilijker te combineren met het andere idee dat ik heb… misschien maar direct twee tattoos dan ;-) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.