40 voor 40: update #1

Dus onlangs werd ik 31. Dat betekent (onder andere) dat het één jaar geleden is sinds ik een lijst maakte met ongeveer 40 dingen die ik voor mijn 40e verjaardag wilde doen. Ik moet toegeven dat ik het een beetje te druk had met mezelf om aan deze lijst te denken laat staan er bewust dingen van uit te voeren, maar kijk, we hebben toch vorderingen gemaakt!

Reizen/de wereld zien

1. minstens twintig plaatsen buiten België bezoeken waar we nog nooit zijn geweest (4/20)

1. Valkenburg, NL (oktober 2016)
2. Méribel, FR (maart 2017)
3. Reims en de Champagnestreek, FR (mei 2017)
4. Solda in Zuid-Tirol, IT (juli 2017)

40 voor 40
Op vakantie in Italië.

2. een voorstelling bijwonen in de Moulin rouge

Dit waren we van plan tijdens ons citytripje in februari, maar ik las er zoveel negatieve commentaar over, dat ik het puntje nu ga aanpassen in ‘een variété-voorstelling bijwonen in Parijs’. Tips voor zoiets zijn meer dan welkom.

X. gaan zitten op The Eye in Londen

Dit waren we van plan tijdens onze citytrip in augustus, maar het was zo belachelijk duur en ik denk dan, ’t is maar een reuzenrad, dus dit puntje ga ik volledig schrappen.

De andere puntjes op dit onderdeel zorgen alvast voor voldoende inspiratie voor het komende reisjaar, want voor het eerst weet ik niet waar ik naartoe wil. Keuzestress? It’s a thing.

Welzijn/relatie

22. Een boom knuffelen

Dat deed ik vorige herfst, tijdens een prachtige boswandeling die we toen maakten. De bomen waren volop aan het verkleuren, de zon scheen, we waren in mijn favoriet bos en de bomen langs het pad leken er gewoon om te vragen. Het was een speciale ervaring, en je leest er hier alles over.

40 voor 40
Op zoek naar een boom om te knuffelen.

Uitdagingen

36. Elk jaar een willekeurige week lang foto’s nemen van allerlei gebeurtenissen als een fotodagboek (#zomaareenweek)

Ik koos voor de eerste week van april en nam trouw elke dag één of meerdere foto’s van mijn belevenissen. Hoe die week eruit zag, kan je hier zien.

39. Meedoen aan een loopwedstrijd

Vorig jaar slaagde ik er eindelijk in om de start to run lessen succesvol af te sluiten: ik kon ein-de-lijk vijf kilometer aan één stuk lopen. Ik schreef me in voor de Eindejaarscorrida van Leuven, en meteen voor de 8km, want het moest een uitdaging blijven hé. Hoe ik mezelf ternauwernood over de finish gesleept kreeg, lees je hier.

40. minstens vijf nieuwe dingen leren/cursussen volgen (2/5)

1. Eind 2016 volgden we een intensieve cursus wijnproeven bij Convento. We leerden alles over de verschillende soorten wijnen, hoe ze worden gemaakt en hoe ze smaken. Want proeven, dat was natuurlijk een belangrijk onderdeel van de lesavonden. Ik ben er wijn meer door gaan appreciëren en weet nu ook wat mijn favorieten zijn.

2. Begin dit jaar trok ik mezelf over de streep en schreef me in voor een lessenreeks hatha yoga. Het was een wekelijks uur volledig voor mezelf, gefocust op gewoon zijn en ademen. Hoe me dat verging, lees je hier.

40 voor 40
Champagne proeven in de Champagnestreek.

Waar ik momenteel op zit te broeden, is shoppen met een stylist, het zetten van een tatoeage – ik weet ongeveer wat ik wil, maar nu moet ik iemand vinden die dat voor mij kan fixen – en onze reisplannen voor 2018. Onbewust wordt er dus zeker aan deze lijst verdergewerkt, al is het absoluut niet mijn bedoeling om verplicht elk puntje te kunnen afvinken.

Wat zijn jullie plannen?

Je kan al mijn 40voor40-vorderingen hier volgen, en de volledige lijst vind je hier.

5 Comments

 1. Ik ben ook volop bezig met de reis van volgend jaar. Keuzestress is hier ook aanwezig, we weten gewoon niet zo goed wat gedaan. Er zijn zoveel mogelijkheden, ik weet het gewoon niet! Hoog tijd om wat reisblogs te gaan lezen :-).

 2. Amai, die cursussen, dat gaat nogal vooruit gaan aan een tempo van twee per jaar! Volg je nu nog yogalessen of doe je het thuis?

  En hoezo, ge weet niet waarnaartoe op reis? En Zwitserland dan? ;-) Neen, serieus, ik snap het, ik heb ook veel te veel inspiratie (want ja, er is zoo veel te zien, dus waarom 2x naar dezelfde plek?) en veel te weinig verlof en budget :-) In alle geval: Nepal wat ik hierboven lees, klinkt alleszins super!

  Zo eens shoppen met een styliste of vb. eens een uitleg over make-up ofzo, dat is iets dat ik ergens wel wil doen en tegelijk krijg ik mijzelf niet overtuigd om daar ook effectief geld aan uit te geven. Een hoofd is soms toch iets ambetant zenne ;-)

  1. Leen

   Mijn inspiratie voor cursussen (en budget) is efkes op, ik ga nog zien wat er volgt :-) Zwitserland stond effectief weer op de lijst, maar ik weet het niet, ik heb het daar precies wat gezien? En ik wil nog steeds de TMB doen maar komt er ook maar niet van. Bij die stylist is het geld ook wat mij tegenhoudt (en het feit dat ik eerst nog wat kilookes kwijt wil..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *